Erdoğan: 302 şüpheli tutuklandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremler sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında, 1364 zanlı hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 302’sinin tutuklandığını kaydetti. Deprem bölgesinde kalıcı konutların inşa çalışmalarına dair bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40.104 afet konutuyla 6223 köy evinin ihalesinin gerçekleştirildiği bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 22:48
Erdoğan: 302 şüpheli tutuklandı

NTV canlı yayını konuğu olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutlarının temellerini yarın atmaya başlayacaklarını, söz verdikleri gibi 1 sene içinde kalıcı konutları bitirmeye çalışacaklarını söyledi.

Vatandaşların hiçbirinin ne deprem bölgesinde ne de dışında çaresiz kaldığını, en önemli gündemlerinin deprem olduğunu, tek dertlerinin yaraları sarmak olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremler sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında, 1364 zanlı hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 302’sinin tutuklandığını kaydetti. Erdoğan, deprem soruşturmalarının yakın takipçisi olacaklarını, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin adalet önünde bunun hesabını vereceğini, buradan kaçışı olmadığını vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde kalıcı konutların inşa çalışmaları çerçevesinde 40.104 afet konutuyla 6223 köy evinin ihalelerinin yapılacağı bilgisini verdi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitime verilen ara ile ilgili de açıklamada bulunan Erdoğan, uzun bir süre olmayacağını fakat online sistemle biraz devam edileceğini, çünkü deprem sürecinde yurtların çok büyük görev üstlendiğini bildirdi.

Erdoğan, şartların elverişli olması durumunda uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin harmanlandığı bir hibrit öğretim seçeneğinin değerlendirileceğini kaydetti.

Altılı masanın tam anlamıyla eski Türkiye fotoğrafı bir koalisyon mantığıyla çalıştıklarını, terör örgütünün parlamentodaki uzantısını da masaya ortak ettiklerini ve altılı masanın PKK’nın siyasi uzantısıyla beraber yürüdüğünü ifade eden Erdoğan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı göstermemesini “HDP zaten masanın yedinci ortağı idi. 'Gizli ortak var' demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. HDP eşittir PKK'dır, HDP eşittir YPG/PYD'dir. Bu denklemde CHP'nin yeri nerede kalıyor, bunu benim milletim düşünsün. Kandil'deki terörist elebaşıları altılı masanın kendileri için umut oluşturduğunu söylüyorlar, bay bay Kemal'i Kandil'e umut veren aday olarak görüyorlar." şeklinde yorumladı.

Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçiminden zaferle çıkacağından hiç kuşkusunun olmadığını belirten Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın genişlemesine ilişkin ise “Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık. Cumhur İttifakı'na katılımlar olursa olumlu karşılarız. Yedili masa gibi koltuk pazarlığı üzerinden değil, ilkeler üzerinden yürüyoruz." açıklamasında bulundu.

“Kabinedeki arkadaşlarımın hemen hemen her birisini şu anda belli illere adaylar olarak görevlendirdik." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı Ankara'da bir bölgeye milletvekili adayı yapacaklarını, genel seçimde 17 kabine üyesinin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceklerini, büyükşehirlerden aday yapmayı belirlediklerini söyledi.

Erdoğan, Tahıl koridoruna ilişkin ise, “İki üç gün içerisinde Sayın Putin ile telefon görüşmemiz olacak. Adımlarımızı bu alanda da atacağız." dedi.

Deprem sonrasında kiralarda yaşanan artışlarla ilgili Adalet ve İçişleri bakanlıklarının yakın takipte olduklarını, kira hususunda sıkıntı oluşturulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, gıda fiyatlarındaki artışlarla ilgili olarak “Tamamen spekülatif. Bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, "(Et ve Süt Kurumu) Kıyma ve kuşbaşı miktarını 2 katına çıkaracak, satış noktalarında fiyat kıyma için 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendi." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli aylığının da 7500 lira olacağını duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kolay kolay herhangi bir savaşın tarafı olmayacağını, hep barıştan yana olacağını ve barışın savunucusu olacağını vurguladı.

Yerli elektrikli otomobil Togg için şu ana kadar 80 bin talep geldiği bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg akıllı cihazın üretim hedefinin bu sene 20.000 olduğunu, 2030'a kadar ise 1 milyon Togg üretmiş olacaklarını kaydetti.

http://ankaramasasi.com/haber/2076143/erdogan-302-supheli-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.