Millet İttifakı içerisinde ikinci bir ittifak kurulacak mı? Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi

Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin tek liste ve tek amblem altında seçime girmesi gerektiğini söyleyen Temel Karamollaoğlu, "Tam olarak bu iş neticelenmiş değil ama yüzde 99 ben bunun tamamlandığı kanaatindeyim. Biz bunun Saadet Partisi çatısı altında olması gerektiğini söylüyoruz. Biz birlikte girersek yüzde 7-8 oy alabildiğimiz taktirde 15-20 belki de 25 milletvekiliyle temsil edilebileceğiz" dedi.
Ecem Çetin
|
23 Mart 2023, Perşembe - 11:03
Millet İttifakı içerisinde ikinci bir ittifak kurulacak mı? Karamollaoğlu'ndan açıklama geldi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Karar TV'de yayınlanan Gündem Özel programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu 

Millet İttifakı'nın milletvekili seçimlerine ayrı ayrı mı yoksa tek parti adı altında mı gireceğine ilişkin Karamollaoğlu, o konuda bazı temasların olduğunu söyledi. 

"Tek liste, tek amblem altında"

Dün Meral Akşener'le bir görüşme gerçekleştiren Temel Karamollaoğlu, böyle bir konuya hiç girmediğini söyledi ve şöyle devam etti; 

"Ancak şunu görüşmüştük, ben ittifak içinde ittifak diye bahsetmiştim yani Altılı Masa'da yer alan üç parti olarak Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi olarak bir araya gelip seçime müşterek girmelerinin bizim oy potansiyelini yükselteceğini ve Meclis'te bunun karşılığını göreceğimizi söyledim. Tek liste, tek amblem altında."

"Saadet Partisi çatısı altında olması gerektiğini söylüyoruz"

Karamollaoğlu, "Hangi amblem o?" sorusuna ise, bu konuda bazı görüşlerin olduğunu belirtti. 

Karamollaoğlu, "Tam olarak bu iş neticelenmiş değil ama yüzde 99 ben bunun tamamlandığı kanaatindeyim. Biz bunun Saadet Partisi çatısı altında olması gerektiğini söylüyoruz. Neden? Biz Saadet Partisi olarak 20 yıldır siyasi hayattayız, en az 7 seçim geçirdik bir seçim tecrübemiz var. Ve bundan önce seçimlere girmiş olmamızdan dolayı da seçim kurullarında temsilci bulunduruyoruz, sandık başlarından da resmen, sandık kurulu üyesi olarak bulunuyoruz. Bir kişinin orada müşahit olarak bulunması başka, sandık kurulu üyesi olarak bulunması başka. Müşahit adı üstünde gözlemci ama sandık kurulu üyesi bir ihtilaf olduğu taktirde o konuda karar verecek insanlardan birisi" ifadelerini kullandı.

"Birlikte girersek yüzde 7-8 oy alırız "

Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi; 

"Birçok yerde biz bunun araştırmasını yaptık, arkadaşlar da yaptırdılar, gözüken o ki bugünkü şartlarda teker teker seçime girsek yüzde 2 ile 4 arasında oy alıyoruz. Ayrı ayrı girerek hepimizin alacağı toplam oy yüzde 7-8'i buluyor. Ama Meclis'te temsilci bulundurabilme ihtimali çok zayıf, en fazla iki milletvekili. Onun için biz birlikte girersek yüzde 7-8 oy alabildiğimiz taktirde 15-20 belki de 25 milletvekiliyle temsil edilebileceğiz."

http://ankaramasasi.com/haber/2076192/millet-ittifaki-icerisinde-ikinci-bir-ittifak-kurulacak-mi-karamollaoglundan-aciklama-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.