Jeolog Okan Tüysüz'den o şehirlere "Depreme hazır olun" uyarısı

Kahramanmaraş depremleri sonrası Türkiye sallanmaya devam ediyor. Uzmanlardan yeni uyarılarda geliyor. Jeolog Okan Tüysüz, deprem ve fay alanlarına değinerek Çorum ile Amasya'daki vatandaşları uyardı. "Depreme hazır olun" dedi.
Onur Çetinkaya
|
23 Mart 2023, Perşembe - 11:23
Jeolog Okan Tüysüz'den o şehirlere "Depreme hazır olun" uyarısı

Türkiye 6 Şubat'ta 7.7 ile 7.6'lık depremlerle felaketi yaşadı. 50 binin üstünde vatandaşımız hayatını kaybetti.

Binlerce ev yerle bir olurken 2 milyonu aşkın kişi bulundukları bölgelerden göç etmek zorunda kaldı.

Depremlerin ardından yurdun birçok yeri sallanmaya devam ediyor. Uzmanlar ise olası bir depreme karşı her daim tedbirli olunması gerektiğini söylüyor.

2 il için deprem uyarısı 

Jeolog Okan Tüysüz, Kuzey Anadolu fay hattının geçtiği noktalara değinerek 2 il için uyarıda bulundu.

Daha önceki depremleri hatırlatan Tüysüz, "Kuzey Anadolu Fayı Niksar’da iki kola ayrılır. Güneydeki kol 1939 Erzincan depreminin kırılan en batı ucunu oluşturur. Niksar’dan Taşova Kargı ve Tosya’ya uzanan ana kol 1942 ve 1943 depremleri ile kırılmıştır. Niksar’dan batıya doğru uzanan bir başka fay kolu ise Esençay, Suluova güneyi, Hamamözü, Merzifon ve Laçin’den geçer. Merzifon ovasından Sıklık boğazına ve Çorum’a uzanan faylar da varsa da bunlar MTA haritasında pek aktif olmayan sınıfa konulmuşlardır.Ancak bu faylar üzerinde zaman zaman küçük veya orta büyüklükte depremler olmaktadır. Emre vd (2020) Esençay fayının 3700 yıldır deprem üretmediğini 6.8 ile 7.3 arası deprem üretme potansiyeli olduğunu belirmektedirler. Bu tür çok geniş aralıklarla deprem üreten faylarda gelecekteki deprem zamanı olasılığını belirlemek çok zordur." paylaşımını yaptı.

Çorum, Amasya ve Merzifon'da  6 üzeri bir deprem olabileceğini belirten  Jeolog Okan Tüysüz  vatandaşları uyararak, depremlere daima hazır olunması gerektiğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2076194/jeolog-okan-tuysuzden-o-sehirlere-depreme-hazir-olun-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.