Kılıçdaroğlu’ndan 5 siyasi partiye daha ziyaret planı

Cumhurbaşkanı adayı ilan edildikten sonra 3 partiyi ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun yakın programında 5 parti ziyareti daha var. Kılıçdaroğlu kanaat önderleri buluşmalarını da sürdürecek.
Ersin Küçükbarak
|
23 Mart 2023, Perşembe - 11:27
Kılıçdaroğlu’ndan 5 siyasi partiye daha ziyaret planı



Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak dışındaki partilere destek ziyaretleri yapmaya başladı.

İlk ziyaretini Milli Yol Partisi’ne yapan Kılıçdaroğlu daha sonra Bağımsız Türkiye Partisi’ne gitti. Kılıçdaroğlu’nun en dikkat çeken ziyaretlerinden biri ise HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’la TBMM’de yaptığı görüşme oldu.

CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek istemek ve farklı toplumsal kesimlerin taleplerini dinlemek amacıyla gerçekleştirdiği bu ziyaretlerin devamı da gelecek.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde 5 partiye daha gidecek, Memleket Partisi’nden de randevu istenecek.

Ziyaret planlanan beş parti

Kılıçdaroğlu, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun görüşme gerçekleştireceği bir diğer parti, yine ittifak bileşeni olan Emek Partisi olacak. Kılıçdaroğlu’nun bir diğer ziyaret edeceği parti Cumhur İttifakı’na katılacağı iddiaları gündeme gelen Demokratik Sol Parti olacak.

CHP liderinin bir diğer adresi adaylık ilanından sonra ilk olumlu desteği açıklayan Mustafa Sarıgül’ün lideri olduğu Türkiye Değişim Partisi olacak. Kılıçdaroğlu’nun adaylığının ilanından önce dayanışma ziyareti gerçekleştirdiği SOL Parti de yine planlanan ziyaretler arasında yer alıyor.

Memleket Partisi’nden randevu talep edilecek

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedeflenen bir diğer ziyareti ise Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce olacak. CHP, adaylığını açıklayan ve imza kampanyası devam eden İnce’nin partisinden randevu talep edilecek.

Kılıçdaroğlu’ndan sendika ve odalara ziyaret

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu siyasi partilerin yanı sıra işçi, memur sendikaları ile meslek odalarına da ziyaretler planlıyor. Bu ziyaretlerin destek değil, farklı meslek gruplarının taleplerini dinleme amacı taşıyacağı ifade ediliyor.

CHP liderinin kanaat önderleriyle buluşmalarına da devam etmesi bekleniyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2076195/kilicdaroglundan-5-siyasi-partiye-daha-ziyaret-plani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.