Elazığ'da ev ve tarım arazileri sular altında kaldı

Elazığ’da aralıksız yağan sağanak yağmurların ardından Akçakiraz beldesinde evler, ahırlar ve tarım arazileri sular altında kaldı. Sağanak yağış sebebiyle dereler taşarken, bölge yetkilileri vatandaşlara su baskınları ve sel felaketlerine karşı tedbirli ve dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulundu.
Mevlüt Peker
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 00:35
Elazığ'da ev ve tarım arazileri sular altında kaldı

Elazığ'da Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan kuvvetli yağış uyarısı sonrası sağanak yağmur etkili oldu.

Şehir merkezinde birçok noktada sel felaketleri yaşanırken, sokaklar adeta dereye döndü. Akçakiraz beldesi Bahçekapı Mahallesi ve Yenice Mahallesi'nde de taşkınlar meydana geldi. Bu taşkınlarda çok sayıda ev, ahır, okul ve tarım arazisi sular altında kalarak zarar gördü. 

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, sular altında kalan yerlerde incelemelerde bulundu ve mağduriyetin büyük olduğunu ifade etti. Başkan Kaya, DSİ ve İl Özel İdarenin buraya ciddi bir yatırım yapması gerektiğini belirterek, belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ancak kaynak, bütçe veya araç desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde yollar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı.

Dün etkili olan ve hala etkisini sürdüren sağanak yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı caddelerde su baskını meydana geldi. Caddelerde suların yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yağışların, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076569/elazigda-ev-ve-tarim-arazileri-sular-altinda-kaldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.