Cumhurbaşkanı adayları için toplanan imzalarla ilgili ilginç iddia

Cumhurbaşkanı adayı Turgut Özal, adaylar için toplanan 100 bin imzaya dair konuşulacak bir iddia ortaya attı. Özal, seçim kurullarının önünde 200 liraya imza verenlerin olduğunu öne sürdü.
Onur Çetinkaya
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 09:17
Cumhurbaşkanı adayları için toplanan imzalarla ilgili ilginç iddia

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 47 gün kala parti ve adaylarda çalışmalar hızlandı. 

2023 yılında cumhurbaşkanı adayları ise 100 bin imza için yarışıyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan 100 bin imzayı toplayarak aday oldu.

Tüm bunlar yaşanırken imza maratonunu yaşayan bir diğer isim Ahmet Özal cumhurbaşkanlığı adaylığı için toplanan imzalara ilişkin ilginç bir iddia ortaya attı. 

"200 liraya imza verenler var"

İmzalarla ilgili pazar oluştuğunu belirten Özal, "Bu 2 bin olur, 3 bin olur fark etmez. Bunun oyla ilgisi yok. Şu anda git seçim kurullarına. Örnek veriyorum Malatya'da seçim kurulu 40 kilometre ötede. Kimseyi götüremezsin oraya. İnsanlar seçim kurullarının nerede olduğunu bilmiyor. Araç lazım. Seçim kurullarının önünde bazı adamlar oluşmuş. '200 lira ver imza vereyim'. Çadır tiyatrosuna döndü bu iş. Bunun normali e-devletten yapılması lazımdı. Onu da yapmadılar." ifadelerini kullandı.

Daha önce oylarının yüzde 25 olduğunu söyleyen Özal, 1500'e yakın oy toplayabildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076589/cumhurbaskani-adaylari-icin-toplanan-imzalarla-ilgili-ilginc-iddia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.