Akar," Asla kabul etmiyoruz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yapılan provokasyon ilişkin açıklamada bulundu. Yapılanların insanlık suçu olduğunu belirten Akar, "Bunu asla kabul edemeyiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 10:58
Akar," Asla kabul etmiyoruz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, depremin ardından çalışmaları yerinde takip etmeye devam ediyor.

Hatay'da saha çalışmalarını sürdüren Akar, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yapılan provokasyona değindi.

"İnsanlık ve nefret suçudur"

Müslümanlara ve Türkiye'ye yönelik eylemi kınadıklarını ve lanetlediklerini dile getiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  "Bayrağımıza ve kutsal kitabımıza yönelik saldırı büyük bir barbarlık, aşağılık ve iğrenç bir davranış örneğidir. Bu kesinlikle insanlık ve nefret suçudur. Bunu asla kabul edemeyiz." ifadesini kullandı.

Sınırdan geçişlerle ilgili iddialara yanıt 

Türkiye sınırlarından yasa dışı geçişlerin yaşandığı iddialarına açıklık getiren Akar, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Hudutlarımız 7 gün 24 saat korunduğunu ifade eden Hulusi Akar, "Her türlü tedbiri alıyoruz. Deprem felaketi sonrası dahil zaman zaman siyasi mülahazalarla, şahsi ihtiraslarla gerçek dışı, abartılı, yanıltıcı söylemlerle hudut güvenliği, polemik konusu haline getirilmek isteniyor. Bu son derece yanlış bir davranıştır." açıklamasını yaptı. 

Aday olacak mı? 

Milletvekili adaylığına yönelik haberlere ilişkin değerlendirmesiyle ilgili ise Milli Savunma Bakanı,"Şu anda hudut birliğinde yani kışla içindeyiz. Burada Mehmetçikle beraberiz. Buralar siyasi değerlendirmelerin yapılacağı yerler değil. Siyasi konular, başka yerlerde yeri ve zamanı geldiğinde konuşulur." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076607/akar-asla-kabul-etmiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.