Rusya zirve için tarih verdi

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme sürecinde mart ayında yapılacak dörtlü zirve ertelenmişti. Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek zirvenin nisan başında yapılabileceği duyuruldu.
Onur Çetinkaya
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 12:50
Rusya zirve için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülebileceğini söylemesinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşlarıyla Rusya’nın başkenti Moskova’da bir araya gelmişlerdi.

Türkiye, Rusya ve Suriye arasındaki üçlü toplantılara İran'ın da katılma isteğini değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hangi ülke katılmak ve katkı sağlamak isterse biz buna evet deriz. Şu anda zaten Suriye için ayakta kalan tek mekanizma da Astana formatı. Ruslara da 'İran'ın katılmasında bir mahsur yok" açıklamasını yaptı.

Zirve ertelendi

15-16 Mart'ta Moskova'da yapılması planlanan dörtlü zirve ertelendi. Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakan yardımcılarının toplantısının 'belirsiz bir tarihe ertelendiğini' söylemişti.

Toplantının ertelenme nedenine ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ruslar hazırlık yapamadıkları için toplantının ertelendiğini ifade etti.

Esad'dan Rusya'ya ziyaret 


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’le görüşmek üzere Rusya’ya gitti. Ziyaretin Türkiye, Rusya, Suriye ve İran arasında düzenlenecek dörtlü zirve öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Nisan'da toplantı olabilir 

Türkiye, Rusya, Suriye ve İran arasında dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde toplantıya ilişkin konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Rusya, Türkiye, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları yakında bir araya gelecek" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, 4 ülke dışişleri bakan yardımcılarının Nisan ayı başlarında Moskova'da bir araya geleceğini duyurdu.

http://ankaramasasi.com/haber/2076626/rusya-zirve-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.