Fransa Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı

Fransa Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. YPG mensuplarının Fransa senatosunda ağırlanması ve 'Onur Madalyası' verilmesi kınandı.
Onur Çetinkaya
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 16:44
Fransa Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı

Suriye'nin kuzeyini işgal eden terör örgütü PKK'nın Suriye ayağını oluşturan PKK-YPG'nin de içinde yer aldığı SDG'nin üst düzey elebaşları Nevruz resepsiyonu kapsamında senatonun davetlisi olarak Fransa'ya gitti.

Nevruz resepsiyonu adı altındaki törene terörist elebaşlarının yanı sıra çok sayıda Fransız senatörler ve politikacılar da katıldı.

Fransız Kürt Girişimciler Birliği tarafından organize edilen resepsiyonda YPJ Sözcüsü Rüksan Muhammed ile YPG Sözcüsü Nuri Mahmud'a senato tarafından "Onur Madalyası" verildi.

Fransa Büyükelçisi Dışişlerine çağrıldı

Tepkilere neden olan görüntünün ardından Ankara'da hareketli anlar yaşandı. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG ile kadın kolları YPJ mensuplarının Fransa Senatosu'nda ağırlanmalarının yanı sıra 'onur madalyasıyla ödüllendirilmeleri'nin kabul edilmediği, bu olayın kuvvetle kınandığı vurgulandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2076661/fransa-buyukelcisi-disislerine-cagrildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.