Mamak ve Keçiören'de tarihi eserler ele geçirildi

Ankara'nın Mamak ve Keçiören ilçelerinde tarihi eserleri el altından piyasaya sürmeye hazırlandığı belirlen 3 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 15 sikke, 5 obje ve 5 heykel ele geçirildi.
Ankara Masası
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 17:35
Mamak ve Keçiören'de tarihi eserler ele geçirildi

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik operasyon düzenlendi.

15 Sikke, 5 adet obje ele geçirildi

21 Mart’ta Mamak ilçesinde, tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği öğrenilen M.A. isimli kişinin üzerinde yapılan arama sonucunda; çeşitli dönemlere ait 15 sikke ve eski dönemlere ait 5 adet obje ele geçirildiği öğrenildi.

Keçiören'de 5 adet heykel bulundu

24 Mart’ta ise yapılan yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Keçiören ilçesinde, tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği öğrenilen S.A. ve S.A isimli iki kişinin üzerinde yapılan arama sonucunda, çeşitli dönemlere ait 5 adet heykel ele geçirildiği öğrenildi.

Ele geçirilen tarihi eserlere Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne teslim edilmek üzere el konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/2076669/mamak-ve-keciorende-tarihi-eserler-ele-gecirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.