2023 Yaz tatili ne zaman?

Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız" dedi. 45 bin öğretmen atamasına ilişkin olarak Mahmut Özer, "Süreci başlattık inşallah bu öğretmenlerin de büyük bir kısmını bölgedeki öğretmen ihtiyaçlarımızı karşılamak, burayı tekrar ayağa kaldırmak için kullanacağız" ifadelerini kullandı.
Mevlüt Peker
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 19:15
2023 Yaz tatili ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 16 Haziran'da sona ereceğini ve uzatma yapılmayacağını belirtti. Özer, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok büyük bir depremle karşı karşıya olduğunu ve bu süreçte devlet ve milletin el ele vererek önemli mesafeler aldığını söyledi. Eğitimin normal akışının sağlanmasının hayatın normalleşmesindeki önemli etmenlerden biri olduğunu vurgulayan Özer, bölgedeki okulları açmasalar bile, çadırlar, konteynerler ve prefabrik okullarla çocukların travmayı atlatması için her türlü desteği sağladıklarını belirtti. 6 Şubat'ta başlaması gereken eğitim öğretiminin deprem nedeniyle 20 Şubat'a kadar ertelendiğini hatırlatan Özer, daha sonra bölgedeki illeri hasar durumuna göre üç kategoriye ayırdıklarını ve okul temelli, ilçe temelli bir şekilde eğitim öğretim başlattıklarını ifade etti.

Bugün itibarıyla okulların açıldığı 4 ildeki ilçelerde yaklaşık 201 bin öğrencinin eğitim öğretimle buluştuğunu söyleyen Özer, 6 Şubat'tan itibaren 18,5 milyon öğrenciyi eğitim öğretimle buluşturduklarını kaydetti. Geriye kalan öğrencilerin artık valilere bu yetkinin verildiğini ve illerindeki şartları olgunlaşmış olan ilçelerde eğitim öğretimi devreye alacaklarını belirten Özer, eğitim öğretim yılının 16 Haziran'da sona ereceğini ve herhangi bir uzatma yapılmayacağını söyledi. Ancak yazın açıklanacak kayıpların telafisi için takviye edici eğitim programlarıyla öğrencilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Deprem bölgesindeki eğitim yatırımlarına ilişkin bilgi veren Özer, bölgedeki okulların, öğretmenevlerinin, uygulama otellerinin, lojistik destek sağlayan tüm binaların ihtiyaçlarının hızlı şekilde giderileceğini belirtti. Ayrıca, bölgeye 500 sabit çelik konstrüksiyonlu prefabrik okul yapılması için yatırım bütçesinin onaylandığını ve 4 ay içerisinde bölgeye kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076678/2023-yaz-tatili-ne-zaman
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.