Asgari ücrete ara zam beklentisi

Emekli maaşlarına ve bayram ikramiyelerine yapılan zamların ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Düzenlemelerin ardından asgari ücrete de zam gelecek mi sorusu akıllara geldi.
Ankara Masası
|
28 Mart 2023, Salı - 09:17
Asgari ücrete ara zam beklentisi

İktidar tarafından en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL'ye, bayram ikramiyeleri ise 2 bin liraya çıkartıldı.

Peş peşe gelen zam haberleri, asgari ücrete de ara zam beklentisi oluşturdu.

Dün  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in söylediği iddia edilen 'ara zam gündemimizde yok' ifadelerinin yer aldığı haberlerin bakanlık tarafından yalanlaması beklentileri daha da arttırdı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

"Düzenleme yapmaktan da kaçınmayız"

Ortaya çıkan bu beklentinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aralık ayında asgari ücreti açıklarken kullandığı ifadeler akıllara geldi.

Cumhurbaşkanı " Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücret açıklık sınırının altında

Asgari ücret yıl başında net 8 bin 506 liraya çıkarıldı. Şubat itibarıyla Türk-İş’in araştırmasında açlık sınırı 9 bin 426 liraya ulaşmış durumda. Aynı araştırmada bekâr bir çalışanın “yaşama maliyeti” ise aylık 12 bin 265.88 TL olarak hesaplandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2076740/asgari-ucrete-ara-zam-beklentisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.