Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mal varlığını açıklama sözü

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanlığım kesinleştiğinde mal varlığımı tüm Türkiye'ye göstereceğim. Halka doğruları söyleyen halktan yana olan yeni bir anlayışı getireceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
28 Mart 2023, Salı - 13:55
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mal varlığını açıklama sözü

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da Ereğli Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Millet Buluşması'nda konuştu.

"Sizlerle beraber olmak, sizlerle Türkiye'nin sorunlarını konuşmak benim de görevlerimden birisidir." diyen Kılıçdaroğlu "Mevlana'yı ve onun felsefesini öğrenmek ve halka anlatmak ve adaleti dünyaya anlatmak görevimiz. Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti getireceğim. Adalet sadece mahkeme salonunda tecelli etmez. Madem ki kainat adalet üzerine inşa edildi, adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Ülkede özgürlük var"

Konya'nın ve Türkiye'nin Hollanda tarımının gerisinde kaldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Konya, Hollanda'dan büyük bir il. Türkiye'nin tarımda Hollanda'dan daha ileri olması lazım. BM verilerine göre, Hollanda'nın 114 milyar dolarlık tarım ürünü ihracatı var, gelelim Türkiye 24 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor. Konya tarımda bir numara ama ciddi sorunları var. Türkiye'nin de sorunları çok büyük, tarımın da sorunları çok büyük" diye konuştu.

Salondaki gençlerin tezahüratları üzerine gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Attığınız bir tweet nedeniyle anneniz ve babanız asla kuşku duymayacak çünkü artık bu ülkede özgürlük var" dedi.

Türkiye'nin tarım sorununa tekrar dikkat çeken Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Konya Ovası'na su getireceğim"

"KOP projesi nedeniyle Konya Ovası'na su gelmiyor bir türlü. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim. Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Bütün çiftçilere, üreticilere sesleniyorum; sizin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine borçlarınızın faizlerini sileceğim. Siz kazanacaksınız. Dışarıdan fasulye, arpa, canlı hayvan, mercimek... Tamamını bitireceğiz, herkes üretecek, herkes kazanacak.

Havza bazlı planlama yapacağız. Kim neyi üretecek belli olacak. Bir yıl sonra kaçtan satacak belli olacak. Formül; maliyet artı makul kar eşittir taban fiyat. Hiçbir üretici zarar etmeyecek. Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz. KDV'si, ÖTV'si olmayacak. Hiçbir çiftçinin, üreticinin traktörü, pulluğu, hayvanı asla haczedilmeyecek. Çok sayıda veteriner, ziraat mühendisi işsiz. Kırsalda köy okullarını açtıktan sonra, bu yıl içerisinde 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. İmamı, öğretmeni, veterineri olacak."

"Stopajı da sıfırlayacağız"

Sosyal devlet halkına hizmet götüren devlettir. Bu ne demek. Bu beşli çetelere hizmet değil, vatandaşa hizmet demek. Esnaf kardeşlerim de orta direği temsil eder. Esnaf zor durumda sattığı ürünün yerine yenisini alamıyor. 6 lider söz verdik, Esnaf bakanlığı olacak.  Sicil affı çıkaracağız. O konuda hiç kimse endişe etmesin. Pandemi döneminde zor durumda kaldı, uzun süre dükkanlar kapalı kaldı. O dönemde çektikleri kredilerin faizlerini sileceğiz. Stopajı da sıfırlayacağız, yok öyle bir şey. İsraf haramdır diye biliyoruz, israf haramdır diye inancımızda var. İlk yapacağımız iş israfı önlemek. Kararname çıkaracağım. 

Paraları beşli çetelere yedirirseniz size kalmaz. O paraları son kuruşuna kadar alacağım.

"Mal varlığımı tüm Türkiye'ye göstereceğim"

Cumhurbaşkanlığım kesinleştiğinde mal varlığımı tüm Türkiye'ye göstereceğim. Halka doğruları söyleyen halktan yana olan yeni bir anlayışı getireceğiz. 5 buçuk milyon gençten söz istiyorum.

İki değerleri arkadaşım var onlarla beraber geldim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ne dedik birleşe birleşe kazanacağız. Birleşe birleşe Türkiye'nin sorunlarını çözeceğiz. Sizden söz istiyor her biriniz arkadaşınızı ikna edeceksiniz. Benim de sözüm söz.

http://ankaramasasi.com/haber/2076778/kemal-kilicdaroglundan-mal-varligini-aciklama-sozu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.