Şentop," Tartışma hukuki değil siyasidir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına itiraza ilişkin konuştu. Şentop, "Yapılan tartışmalar siyasidir. Hukuki tartışma şeklinde makale yazdım bu konuda" dedi.
Onur Çetinkaya
|
28 Mart 2023, Salı - 14:12
Şentop," Tartışma hukuki değil siyasidir"

14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partiler arasında hareketlilik başladı.Adaylar belirlenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez adaylığı tartışılır oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına adaylığına İYİ Parti'nin ardından DEVA Partisi ve Memleket Partisi de itiraz etti. 

YSK'ya itiraz dilekçelerini veren partiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki dönem Cumhurbaşkanlığı yaptığını ileri sürerek, aday olmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.

"Tartışma hukuki değil siyasidir"

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına itiraza ilişkin konuştu.

Şentop, '' Bu tartışma bir siyasi tartışma olarak yürütülüyor. Anayasa 101'e göre, bir kişinin en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçileceği ifadesinin olduğu madde, 30 Nisan 2018'de yürürlüğe girmiştir. Hukukta kural şudur. Bir kanun hükmü yürürlüğe girdikten sonraki olaylara uygulanır.

14 Mayıs seçimi 30 Nisan 2018'den sonraki ikinci seçimdir. İkinci defa adaylığı söz konusudur. Sayın Cumhurbaşkanının adaylığı için bir istisna hükmüne ihtiyaç yoktur. Hukuken hiçbir sorun yok. İkinci adaylığı söz konusudur. Erdoğan'ın adaylığı tartışması siyasidir, hukuki bir tartışma değildir." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2076780/sentop-tartisma-hukuki-degil-siyasidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.