Ankara kalesi sakinleri cep telefonu sinyalinin yetersizliğinden şikayetçi

Tarihi Ankara Kalesi’nde cep telefonları sinyal kalitesinin kötü olması nedeniyle çekmiyor. İletişim operatörlerine çözüm için başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirten kale sakinleri, “Ankara’nın kalbinde mahrumiyet yaşıyoruz” diye şikayet ediyor.
Ersin Küçükbarak
|
28 Mart 2023, Salı - 14:48
Ankara kalesi sakinleri cep telefonu sinyalinin yetersizliğinden şikayetçi

Ankara’nın simgesi olan ve kente gelen turistlerin ilk uğrak noktaları arasında yer alan tarihi Ankara Kalesi’nde uzun süredir mobil iletişimde sinyal sorunu yaşanıyor.

Sinyal kalitesinin iyi olmaması sebebiyle mobil iletişim araçları ve cep telefonları çekmiyor.

Bu hem esnafı hem yerli ve yabancı turistleri sıkıntıya düşürüyor.

Vatandaşlar sinyalin daha iyi olduğu noktaları bularak telefonlarını kullanmak zorunda kalırken kredi kartı ödemelerinde bile sorun yaşanıyor

"Ankara’nın kalbinde mahrumiyet yaşıyoruz "

Kaledeki bir esnaf  “İletişim problemi uzun süredir var olan bir sorun bir türlü çözüm sağlanamadı. İnsanlar iletişim kurmak için çeken bir yer arıyor. Kaleye gelenler çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaşmak istediklerinde mobil internetin çekmediğini görünce şaşırıyorlar. Biz esnaflar olarak pos cihazlarımızı kullanamıyoruz. Yabancı turist geliyor kredi kartıyla ödeme yapacak kendisini alıp çeken noktaya gidip ücreti tahsil edebiliyoruz. Bu durumu turistlere de anlatmakta zorlanıyoruz. Kaleye binlerce kişi geliyor. Ankara’nın kalbinde mahrumiyet yaşıyoruz. Biz bu sorunun çözülmesini acilen istiyoruz.” Şeklinde içinde bulundukları durumu aktarıyor.

ABB resmi yazı yazdı, sonuç çıkmadı

Ankara Büyükşehir Belediyesi de (ABB) yaşanan sorun nedeniyle Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a geçen yıl resmi yazı yazdı. Resmi başvuruya rağmen çözüm sağlanamadı.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı tarafından iletilen yazıda GSM sinyal kalitesinin kötü olması sebebiyle vatandaş ve esnaftan yoğun şikayet geldiğine işaret edildi.

Sıkıntı yaşanan alanların Ankara’nın başlıca turizm merkezlerinden olduğuna dikkat çekilen yazıda şunlar dile getirildi:

Ziyaretçi konforunu olumsuz etkiliyor

Bu alanlarda, GSM altyapısında yer yer yaşanan sinyal kesintileri, kapsama sorunları, kapasite yetersizlikleri/satürasyon sorunları, düşmeler gibi problemler iletişimde aksamalara neden olmakta, bu aksamalar da güvenlik zafiyeti oluşturduğu gibi, hizmet sektörü ve ziyaretçi konforunu olumsuz etkilemektedir. Bu doğrultuda, bahsettiğimiz alanlarla ilgili, yoğun saatler dikkate alınarak saha kontrolü yapılması, tespit edilen aksaklıkların giderilerek, tarafımıza, yapılan tespitler, alınan aksiyonlar ve sonuçlarıyla ilgili bilgi verilmesi hususlarında gereğini rica ederiz. ”

http://ankaramasasi.com/haber/2076782/ankara-kalesi-sakinleri-cep-telefonu-sinyalinin-yetersizliginden-sikayetci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.