Sallanan minare mahallelilere korkuttu

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir caminin minaresinin rüzgarla birlikte sallandığı anlar kameralara yansıdı. Görüntülerde minareden çevreye yayılan metal sesi mahallelileri endişelendirdi.
Ankara Masası
|
28 Mart 2023, Salı - 16:22
Sallanan minare mahallelilere korkuttu

Karabağlar ilçesi Salih Omurtak Mahallesi'nde bulunan Eyyüp El Ensari Camii'nin minaresinin şiddetli rüzgarın etkisiyle sallandığı anlar sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerde minarenin çıkan metal sesleri duyuldu. O sesler mahalle sakinlerini endişelendirdi. Çelik konsoldan yapıldığı belirtilen minarenin  altının boş olması ve rüzgarın etkisiyle minarenin sallanmasının normal olduğu öne sürüldü.

"Sallanması gayet normal"

Eyyüp El Ensari Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Fevzi Kurtboğan, sallanmanın yapımı tamamlandığında azalacağını belirterek "Bu minaremizin tamamlanmamış halidir, yapım aşamasındadır. Biz Ramazan ayı girdiği için minaremizi gösterelim istedik. Minarenin alt kısmının kaplaması şu anda fabrikada dökülüyor. Altı boş olduğu için rüzgar da girdiği için minareyi sallıyor. Bu minare çelik konsol olduğu için sallanması gayet normal. Yapımı tamamlandığında da sallanacak elbette ama bu kadar sallanmayacak. Beton bile sallanır. Eski hali betondu, o bile şiddetli rüzgarda sallanıyordu. Biz minarenin inşasını yapan firmayla sözleşme yaptık ve 100 sene garanti verdiler. Bu firma senelerdir bu işi yapıyor. Burası tamamlandığı zaman bir daha böyle bir sallantı olmayacak tabi ki. Hiç bir zararı yoktur" dedi.


http://ankaramasasi.com/haber/2076795/sallanan-minare-mahallelilere-korkuttu

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.