Silahlı İnsansız Deniz Aracı SİDA'dan ilk güdümlü mühimmat atışı

Milli Savunma Sanayii'nin denizdeki yeni gücü olan MARLİN SİDA’nın ilk güdümlü mühimmat atışı başarıyla hedefine ulaştı.
Ersin Küçükbarak
|
28 Mart 2023, Salı - 16:59
Silahlı İnsansız Deniz Aracı SİDA'dan ilk güdümlü mühimmat atışı


Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptığı açıklamada, SİDA’dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleştiğini açıkladı.

"SİDA’dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti"

İsmail Demir yaptığı paylaşımda, "İnsansız deniz araçlarımıza yeni kabiliyetler kazandırmayı sürdürüyoruz. MARLİN’den katı yakıtlı KUZGUN Seyir Füzesinin atışıyla bir SİDA’dan ilk defa güdümlü mühimmat atışı gerçekleşti. Bu alanda da en ileri seviyeye gitmeye kararlıyız!" dedi.

Uzaktan kontrol gerçekleştirildi

SEFİNE Tersanesi öz kaynakları ile desteklenen ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KUZGUN-KY (Katı Yakıtlı) Seyir Füzesi, MARLIN’den gerçekleştirilen balistik bir atış ile başarılı bir şekilde test edildi.

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerinin katıldığı atışlarda, Kuzgun-KY Seyir Füzesi, Görev Kontrol İstasyonu kabiliyeti ile uzaktan kontrolle başarılı bir şekilde ateşlendi.

Su üstü deniz platformu olarak öne çıkıyor

Amfibi gemiler ile üs ve limanlardan göreve başlayabilen MARLIN, 15 metre boyunda alüminyum gövde tasarımına sahip 36 knot’lık hıza ulaşabilen, 5 şiddetindeki deniz durumunda dahi manevra ve görev yapabilen yeni nesil otonom bir su üstü deniz platformu olarak öne çıkıyor.

İsmini açık denizlerde çok süratli ilerleyebilen bir balık türünden alan MARLIN, üstün teknolojisi ve taşıdığı faydalı yüklerle benzerlerinden ayrışıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2076798/silahli-insansiz-deniz-araci-sidadan-ilk-gudumlu-muhimmat-atisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.