Mehmet Altınöz: “Ak Partililer sözümüze geldi”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Cumhur İttifakı’na katılmaları sürecine ilişkin “AK Parti yöneticileri sonunda bizim söylediğimize geldiler. 30 maddeyi uygularlarsa milli görüş gömleğini giyerler” dedi.
Büşra Bayrak
|
28 Mart 2023, Salı - 18:04
Mehmet Altınöz: “Ak Partililer sözümüze geldi”

Ankara Masası Gündem Özel programında Gürkan Zengin’in konuğu Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz oldu.

Öğlede sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yeniden Refah Partisi’ne gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin konuşan Altınöz, Fatih Erbakan’ın Ak Parti’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak ‘irade-i ziyaret gerçekleşti” ifadesini kullandı.

“Makam mevki pazarlığı yapmadı”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın AK Parti heyetiyle yaptığı ittifak görüşmelerinde  “Hoşgeldiniz, şeref verdiniz, sizler bizim kardeşimizsiniz. Biz elbette sizlerle ittifak yapabiliriz. Ama bizim prensiplerimiz var. Biz milli görüşün partisiyiz. Biz milli görüşçüler olarak hayra motor şerre fren prensibiyle çalışan insanlarız. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz. Bunları siz zaten biliyorsunuz. Bizim 30 maddemiz var, bu 30 maddeyle alakalı siz eğer samimiyseniz bunlarla alakalı her türlü çalışmayı mücadeleyi veririz diyorsanız biz sizinle ittifak yaparız.” Dediğini aktaran Altınöz “Peki nedir bunlar? Onların hepsinin listesini verdik. Sonrasında arkadaşlarımız çalıştılar. Biz Millet İttifakındaki gibi her partinin genel başkanı Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakanlıklar, genel müdürlükler gibi herhangi bir makam mevki pazarlığı yapmadı. İnsanlar buna inanamıyor neden iktidar partisiyle böyle bir şey yapmıyorsunuz. Gerek yok.” Şeklinde konuştu.

İttifak katılmalarına yönelik eleştirilere ise Altınöz “Burada bir fikir değişikliği yok biz aslında sözümüzün arkasında olduğumuz için bunu yaptık”  ifadelerini kullandı.

“Söylediğimize geldiler”

Yeniden Refah Partisi’nde değil Ak Parti’de fikir değişikliği olduğunun altını çizen Altınöz şunları söyledi:

“AK Parti’de bir fikir değişikliği var elbette. AK Parti yöneticileri sonunda bizim söylediğimize geldiler. Milli görüş gömleğini giyebilirler diye bir espri yaptım. Keşke giyseler çünkü sonuçta milli görüş gömleği işte o 30 maddeyi uygularsanız milli görüş gömleğini giyersiniz. Sonuçta kabul ettiler. Öncesinde bir gidip gelme oldu. Sonrasında bir telefon görüşmesi oldu Binali Yıldırım Bey Genel Başkanımızı aradı dedi ki kusura bakmayın biz bunları imzalayamayız. Genel Başkanımız da peki hayırlısı olsun o zaman herkes kendi yoluna sorun yok zaten biz gidiyoruz yolda giderken siz bize dediniz ki buyurun birlikte olalım, biz de sizin davetinize icabet ettik.”

http://ankaramasasi.com/haber/2076804/mehmet-altinoz-ak-partililer-sozumuze-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.