Meksika'da göçmen merkezinde yangın: 39 ölü

Meksika'nın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) sınırına yakın bölgede bulunan göçmen merkezinde yangın çıktı. Yangın sonucu 39 kişi yaşamını yitirdi.
Mevlüt Peker
|
28 Mart 2023, Salı - 20:29
Meksika'da göçmen merkezinde yangın: 39 ölü

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Texas eyaleti sınırına yakın Ciudad Juarez kentindeki Meksika Ulusal Göç Enstitüsü'nde yangın çıktığını açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, yangının "sınır dışı edilmek için bekleyen sığınmacıların" neden olduğunu iddia ederek, "Protesto olarak sığınak kapısına şilteler koyup ateşe verdiler ve bu korkunç trajediye neden olabileceğini düşünmediler. Sınır dışı edileceklerini öğrendikleri için bunu yaptıklarını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ulusal Göç Enstitüsü, dün gece yarısı başlayan yangında 39 kişinin öldüğünü ve 29 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılar, 4 farklı hastanede tedavi altına alındı ve durumlarının hassas ve ciddi olduğu belirtildi.

Meksika, Kovid-19 salgını sırasında ABD'nin baskısı nedeniyle göçü engellemek için kısıtlamaları artırdı ve bu nedenle sınır yakınlarındaki tesislerde tutulan sığınmacıların sayısı önemli ölçüde arttı.

http://ankaramasasi.com/haber/2076821/meksikada-gocmen-merkezinde-yangin-39-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.