Arzu Sabancı kimdir?

Türkiye'nin önemli iş kadınlarından biri olan Arzu Sabancı kimdir? Arzu Sabancı nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
01 Nisan 2023 10:33
GÜNCELLEME
01 Nisan 2023 17:41
Arzu Sabancı kimdir?
SM
Suat Mutlu

Arzu Sabancı, 7 Eylül 1965 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Sabancı, üniversite eğitimini  Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. 


Kariyeri

Arzu Sabancı, 1997 yılında dünya markalarına koleksiyon hazırlayan  ExSa Konfeksiyonda iş hayatına adım atmış ve ilk koleksiyonunu H&M markası için hazırlamıştır. Daha sonra Sabancı, 2000 yılında Giysa Grup ile İngiltere’de yer alan Arcadia Group ve Topshop bünyesinde altı tanınmış markayı ülke sektörüne kazandırdı. kazanmış olduğu tecrübelerin ardından Sabancı, 2004 yılında kendi şirketini kurarak kariyerine devam etti. Sabancı, şirket bünyesinde ünlü İtalyan markaları Türkiye'ye getirdi. Arzu Sabancı, 2008 yılında İtalyan PINKO markasını şirket bünyesine almış; Koton ve PINKO için kapsül koleksiyonlar piyasaya sürmüştür. Son olarak Sabancı, 2020 yılında kendi ismini taşıdığı 'Arzu Sabancı Studio' markasını kurdu. 

Arzu Sabancı, 1986 yılında iş insanı Ömer Sabancı ile dünya evine girdi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa