Atilla Uras kimdir?

Hayırsever Türk İş insanı Atilla Uras kimdir? Sedat Peker'in açıklama yaptığı videolarında adı geçen Atilla Uras nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
01 Nisan 2023 11:53
GÜNCELLEME
01 Nisan 2023 17:39
Atilla Uras kimdir?
SM
Suat Mutlu

Atilla Uras, 1937 yılında İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. Uras, eğitimini Robert kolejinde tamamladıktan sonra Amerika'ya geçerek orada Boston  Babson Üniversitesi Ekonomi bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. 

Kariyeri

Eğitiminin ardından Uras, Sovyetler Birliği döneminde Sovyetler'e ilk ticaret yapan kişi olarak bilinir. Uras orada çeşitli  ihracat, ithalat ve mümessillik yapmıştır. Uras, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Türkiye'ye dönerek ticari faaliyetlerini turizm ve emlak alanında sürdürmüştür. Uras, Türkiye'de kiralardan en fazla gelir elde edenler listesinde, 173 milyar 499 milyon 70 bin lira kazanç ile ilk 100 arasında yer almaktadır. Daha sonralarda müteahhitlikte yapan Uras,  İstanbul Boğazı ve Etiler gibi yerlerde bir çok ev ve villası bulunmaktadır. 

Şüpheli ölümü

KOAH hastası olan Atilla Uras,  26 Haziran 2018 tarihinde vefat etmiştir. Kızı Yasemin Uras'ın: "  Babam en son KOAH hastasıydı, boynu delikti ve tüp takılmıştı. Babamın şüpheli şekilde öldüğünü düşünüyorum, aniden o tüp çıkmış. Benim eşim doktor, “O tüp öyle çıkmaz” dedi. Boğuldu, ambulans gelene kadar krizler geçirdi. Bu sefer kalbi durdu. Kalbi 45 dakika çalıştırmaya çalıştılar, beyin ölümü oldu. Bu sefer Bodrum Hastanesi’nden Acıbadem’e taşındı fakat beyin ölümü olmuştu, 2 hafta da komada kaldı o arada vefat etti." açıklamasını yaparak babasının ölümü ardında şüpheli birilerinin olabileceğini dile getirdi. 

Sedat Peker'le ismi tekrar gündeme geldi

Suç örgütü Sedat Peker'in, Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili yaptığı videolu açıklamalarından birinde; " Korkmaz’ın Bodrum'da bulunan lüks oteli Paramount'ta savcı, emniyet müdürü, hâkim ve gazetecilerin kaldığını öne iddia etmişti. 'Paramount Kadrosu' olarak bahsettiği isimlerin bu otelde para ödemeden tatil yaptığını iddia eden Peker, Veyis Ateş için ise "o da kadrodaydı" demişti. Otelin sahibi olan Atilla Uras'ta açıklama içinde gündeme geldi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa