Cahit Özkan kimdir?

Türk siyasetçi ve avukat Cahit Özkan kimdir? AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2023 14:56
GÜNCELLEME
01 Nisan 2023 17:37
Cahit Özkan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Cahit Özkan, 25 Aralık 1976 yılında Denizli'nin Çivril ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. Özkan, Hukuk İngilizcesi eğitimi almak için Londra'ya geçti, oradaki eğitiminin ardından tekrar Türkiye'ye dönerek Kocaeli Üniversitesinde Özel Hukuk üzerine eğitim aldı. Daha sonra Özkan, İstanbul Bilgi Üniversitesinde İnsan Hakları üzerine yüksek lisan eğitimi aldı. 

Kariyeri

Bir süre avukatlık mesleğini icra eden Özkan, bir dönem Polis Akademisi'nde İnsan Hakları Hukuku dersleri vermiştir. Ayrıca Özkan,  Sivil Toplum Kuruluşlarında da görevler almıştır.  Uluslararası Hukukçular Birliği Başkan Yardımcılığı, Anayasa Hukukçuları Derneği Genel Sekreterliği, Uluslararası Hukuk Merkezi Başkanlığı, Hukukun Üstünlüğü Platformu icra kurulu başkanlığı ve Hukukçular Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 

Siyasi kariyeri

Cahit Özkan, siyasi kariyerine AK Parti Şişli ilçe yönetim kurulu üyeliği ile 2007 ve 2011  Genel Seçimlerinde Denizli Milletvekili adaylığını ilan ettikten sonra 2015 yılındaki seçimde 26.  Dönem Denizli Milletvekili seçildi. Özkan, iki yıl sonra 2017'de Ak Parti  Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve bir yıl arayla 7 Temmuz 2018 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine atandı. Cahit Özkan  19 Mayıs 2022 tarihinde bu görevinden azledildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa