Serhan Asker kimdir?

Türk gazeteci, sunucu, muhabir ve yazar Serhan Asker kimdir? Eski Halk TV genel yayın yönetmeni Serhan Asker nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
03 Nisan 2023 12:11
GÜNCELLEME
04 Nisan 2023 11:23
Serhan Asker kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Serhan Asker, 1974 yılında Hatay'da dünyaya geldi. Asker, lise eğitimini tamamlayana kadar Gaziantep'te yaşamıştır. Daha sonra Asker, üniversite eğitimi için Ankara'ya geçerek Ankara üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Ardından Asker, yüksek lisans eğitimi için Almanya'ya giderek orada  Siyaset Muhabirliği alanında eğitimini tamamlayarak mezun olmuştur. 

Kariyeri

Serhan Asker, medya kariyerine 1995 yılında Milliyet Gazetesi ile başlamıştır. Asker, 2000 yılında ise TRT Haber ve Spor  Yayınları Dairesi Başkanlığı'nda politika muhabiri olarak tv haberciliğine başlamıştır. Muhabir, Formula 1, Avrupa Futbol Şampiyonası, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi programlarının yapımını ve sunumunu üstlenmiştir. Asker, 2004 yılında ise ilk kitabı olan; Türk Siyasi tarihinin ekonomi bakanlığı görevini yapan Kemal Derviş'in 18 aylık görevini anlatan 'Krizden Çıkış ve Çağdaş Sosyal Demokrasi' kitabını yazdı. Serhan Aske,  2008 yılında RTGD tarafından haber alanında OSCAR ödülünü almıştır. Daha sonrasında ise Asker, 2012 yılında  TSYD tarafından düzenlenen yarışmada, 'Euro 2012’ye Doğru' programı ile 1.lik, 2014 te ise 'Rio Yolu' programı ile 2.lik ödüllerine sahip olmuştur. Serhan Asker, günümüzde yayın hayatına Halk TV'de devam etmektedir. Asker, ' Siyaset Kültürü' ve 'Serhan Asker’le Pazar Sohbeti' programlarını sunmaktadır. Ayrıca Asker, Halk TV’de Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmış fakat daha sonra Halk TV Genel Yayın Yönetmenliğinden istifa ettiğini duyurmuştur. günümüzde ise 'Görkemli Hatıralar' programı ile seyirci karşısına çıkmaya devam etmektedir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa