Mete Yarar kimdir?

Türk emekli subay, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar kimdir? Yayımladığı kitaplarla dikkat çeken Mete Yarar kaç yaşında, nereli?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
03 Nisan 2023 14:44
GÜNCELLEME
04 Nisan 2023 11:24
Mete Yarar kimdir?
SM
Suat Mutlu

Mete Yarar, 10 Nisan 1967 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Yarar, 1988 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun oldu ve  Türk Silahlı Kuvvetlerinde 16 yıl boyunca görev yaptı. 

Kariyeri

Mete Yarar, 10 yıldan fazla bir süre boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ve sınır ötesi operasyonlarında yer alarak hizmet verdi. Daha sonra Yarar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda binbaşı olarak görev yaptı. Yarar, 2004 yılında kendi isteği ile işinden istifa etti. 

Mete Yarar, askeri kariyerinin ardından ticaret hayatına atıldı. Yarar, şirket kurarak Irak ile dış ticaret yaptı. Daha sonraki şirketinde ise Yarar,  ticaret yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara, olası riskler hakkında danışmanlık hizmeti verdi. Yarar, medya sektörüne de el atarak orada; basın yayın organlarında güvenlik uzmanı kimliğiyle köşe yazarlığı ve ayrıca özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında da danışmanlık yapmaktadır. Daha sonra Yarar,  TRT ve Habertürk TV için haberler yaptı ve "Şahit Olun" adlı belgeselin yapımında ve sunuculuğunda yer aldı. Yarar, ilk kitabı olan "60 Yıllık İttifakta Son Gün" adlı kitabını 2015 yılında yayımladı. Ardından 2016 yılında ikinci kitabı olan " Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz"i (Ceyhun Bozkurt ile birlikte)piyasaya sundu. Yarar, bir röportajında Arap Baharı’nın başlayacağı yerden nasıl olacağına kadar doğru tahmin eden, 2020’ye kadar yaşanabilecek olayları ve yol haritasını yazdığı ama yayınlamadığı bir kitabı da olduğunu açıklamıştır.

Kitapları

-60 Yıllık İttifakta Son Gün (2015)

-Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz (Ceyhun Bozkurt ile birlikte) (2016)

-Darbenin Kayıp Saatleri (Ceyhun Bozkurt ile birlikte) (2016)

-Büyük İhanet (2017)

-Oyunun Sonu (2018)

-Mesih Tanrıyı Kıyamete Zorlamak (Ceyhun Bozkurt ile birlikte) (2020)

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa