Nedim Yamalı'dan AK Parti'ye 'cemaat' benzetmesi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, 2017 referandumunun ardından AK Parti'nin siyasi kimliğinden çıkarak cemaatleştiğini vurgulayarak "Cemaati nasıl tanımlıyorsunuz, tepesinde bir adam etrafında bir çember, oradan gelen talimatlar ne oluyor bilme imkanınız yok" şeklinde konuştu. Yamalı, muhafazakar, İslamcı kanadın demokrasiyle sahte bir ilişkisi olduğunu ifade etti.
Ankara Masası
|
04 Nisan 2023, Salı - 15:37
Nedim Yamalı'dan AK Parti'ye 'cemaat' benzetmesi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, Ankara Masası Gündem Özel programında Gazeteci Gürkan Zengin'in konuğu oldu.

Yamalı, canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullanırken "Muhafazakar, İslamcı kanadın demokrasiyle sahte bir ilişkisi var" dedi.

"Bu büyük oranda böyleydi. Bu sahte ilişkiyi gerçek bir tabana oluşturmaya çalışanlar oldu."  diyen Nedim Yamalı "Bizim camiada sadece siyasi partiler değil, tarikatlar, vakıflar, dernekler, platformlar bunların hepsi...Osmanlı’ya karşı olan muhabbet getirdiği, Osmanlı’yı, bu dini, ehli sünneti yanlış yorumlama bunda etkili oldu. Yüz yıllar içinde dergahlarla sultan arasındaki ilişkiden farklı bir hukuk çıkartıldı." şeklinde konuştu.

"AK Parti siyasi parti değil, cemaattir"

Nihayetinde cemaatleşen siyasi partilerin ortaya çıktığını aktaran Yamalı "Şu anda AK Parti bana göre siyasi parti değil, cemaattir. Cemaati nasıl tanımlıyorsunuz, tepesinde bir adam etrafında bir çember, oradan gelen talimatlar ne oluyor bilme imkanınız yok." ifadelerini kullandı.

Yamalı, Ak Parti'de cemaatleşmenin 2017 referandumunun ardından başkanlık sistemine geçilmesiyle başladığının altını çizdi.

http://ankaramasasi.com/haber/2077611/nedim-yamalidan-ak-partiye-cemaat-benzetmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.