Kılıçdaroğlu İnce’yi, İnce de Kılıçdaroğlu’nu yalanladı

Kılıçdaroğlu, "Teklif gelmedi" diyen İnce'yi "Teklif ettik" diyerek yalanladı. İnce de, Kılıçdaroğlu'nu "Teklif edilmedi" diyerek iadede bulundu.
Mevlüt Peker
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 22:35
Kılıçdaroğlu İnce’yi, İnce de Kılıçdaroğlu’nu yalanladı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 100.000 imza şartını yerine getirerek cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret etmiş, ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu görüşmenin amacını, “Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz” sözleriyle açıklamıştı. Adaylığı sebebiyle Millet İttifakı’nın oylarını böleceği eleştirilerinin odağında bulunan Muharrem İnce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeyeceğinin mesajını vermişti.

“Adaylıktan çekilecek misiniz?” sorusuna Muharrem İnce, “Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Bütün PKK'lılar, kaçak FETÖ'cüler herkes ateş ediyor bize sağdan soldan. Biz de Köroğlu gibi döne döne vuruşmaya devam edeceğiz” cevabını vermişti.

4 sayfalık açıklama yapmıştı

Tepkilerin artması üzerine Muharrem İnce, sosyal medya hesabından 4 sayfalık açıklamada bulunarak neden aday olduğunu izah etmeye çalışmıştı.

Geçtiğimiz gün Habertürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy’un konuğu olan Muharrem İnce, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi’ndeki görüşmesinin içeriğine ilişkin bilgi vermiş ve şunları söylemişti:

“İttifakların süresi geçmişti. Yani Sayın Kılıçdaroğlu partimizi ziyarete geldiğinde ittifaklar artık bitmişti. Adaylıkların kesinleşmesine de 24 saat kalmıştı. Ziyaret aslında bir uzlaşma, bir ittifak ziyareti değildi, nezaket ziyaretiydi. Belki de kamuoyu önünde ‘Bak ziyaret ettim’ demek içindi.  Yani kaldığı süre içinde yanımızdaki Sayın Kılıçdaroğlu’nun yardımcılarıyla benim yardımcılarım konuştuğumuz konular deprem idi. Deprem bölgesini konuştuk. O anılarını anlattı, orada yaşadıklarını. Ben de yaşadıklarımı anlattım. Seçim güvenliği ile ilgili konuştuk. 2018’de benim aday olduğum dönemde sandıkta da sahip çıkamadınız, bu sefer ikinci büyük parti, son seçime göre sizsiniz. Bunu konuştuk. CHP anılarını konuştuk. Gençleri, bizim genel merkezimizde üye kaydı yapan gönüllü gençleri ziyaret etti, onu konuştuk. Trolleri konuştuk. Sonunda kapıdan uğurlarken ‘hoş geldiniz, güle güle’ dedim. Hiçbir art niyetli bir cümle değildi. Hoşgeldiniz ve güle güle. Onu yanlış yorumlayanlar oldu. Tweet ile düzelttim ama… Tepki olarak böyle yapmam ben. Giderken Sayın Kılıçdaroğlu, Halil İbrahim sofrasından bahsetti kapının önünde. Odamda konuşurken onu da söylemedi. Halil İbrahim sofrasına da davet edilmedik ama basın önünde davet edildik. Yani dostlar alışverişte görsün ziyaretiydi. Kamuoyuna ‘bak ayağına gittim, baskı kurdum’ böyle bir ziyaretti. Amaç anlaşmak, ikna etmek değildi zaten. Öyle bir amaçları olsaydı son güne kalmazdı zaten. Bunu da milletimizin takdirine bırakıyorum."

Kılıçdaroğlu, İnce’yi yalanladı: İnce’ye teklif yapıldı

Habertürk televizyonuna konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Muharrem İnce’ye bir teklif yapılıp yapılmadığı” soruldu. Memleket Partisi ziyareti sırasında bir teklif yapılmadığını ancak daha önce teklif yapıldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıntıya girmek istemediğini söyledi.

Habertürk televizyonu yayınında Kılıçdaroğlu ile moderatörler arasındaki diyalog şu şekilde gerçekleşti:

Habertürk: Sayın Muharrem İnce’ye bir teklif yaptınız mı?

KK: Orada değil (Memleket Partisi) ama teklif yapıldı. Ama ben ayrıntıya girmek istemem.

Habertürk: 14 Mayıs sonrasına dair bir teklif mi?

KK: Öncesi. Afedersiniz öncesi de sonrası da dahil olmak üzere yani işin özeti tabii teklif yapıldı.

Habertürk: Bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı?

KK: Evet yani öyle.

Habertürk: Ama siz o gün buluşmaya gittiğinizde yeni bir teklif yapmadınız?


KK: O gün bir teklif yok. O gün heyetler karşılıklı, yan yanaydı. O gün bir teklif olmadı.

Habertürk: Milletvekili listelerinden aday gösterilmesi… Yani konuşulduğu için soruyorum?

KK: Ayrıntıya girmeyeceğim.

İnce de tweet atıp Kılıçdaroğlu’nu yalanladı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Muharrem İnce’ye 14 Mayıs öncesi ve sonrası için teklifte bulunduk” iddiası ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarını şu ifadelerle yalanladı:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır.”

http://ankaramasasi.com/haber/2077779/kilicdaroglu-inceyi-ince-de-kilicdaroglunu-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.