İYİ Parti Ankara İl Başkanı: Seçmenimizin yüzde 40’ı Kılıçdaroğlu konusunda çekinceli

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, İYİ Partili seçmenin yüzde 40’ının Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çekincelerinin bulunduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 02:36
İYİ Parti Ankara İl Başkanı: Seçmenimizin yüzde 40’ı Kılıçdaroğlu konusunda çekinceli

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, “Seçmenimizin %40’ında Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda çekinceler var.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 6’lı masa dışında PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin destekleyeceğini açıklaması İYİ Parti tabanında rahatsızlığa neden olurken, PKK’nın sözde yöneticilerinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına yönelik açık desteği İYİ Parti'nin anketlerdeki oylarına yansıyor.

Millet İttifakı destekçisi Nevşin Mengü de "İYİ Parti oyları yüzde 8'lere düştü" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’in ağır ifadeler kullanarak 6’lı masadan kalkması, yaptığı açıklamalar karşısında Akşener ve partisine yönelik çok ağır suçlama ve hakaretlerde bulunulması ve Meral Akşener’in masaya büyük rahatsızlık içinde geri döndüğünün anlaşılması İYİ Parti tabanında zaten rahatsızlığa neden olmuşken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesi, arkasından HDP’nin Kılıçdaroğlu’nu seçimlerde destekleyeceklerini açıklaması ve Kandil’den gelen Millet İttifakı ile ilgili sıcak açıklamalar İYİ Parti’nin milliyetçi tabanında rahatsızlığın daha da büyümesine neden oldu.

"İttifakla tek adam rejimini değiştirmek istiyoruz"

İYİ Parti tabanında yaşanan rahatsızlığı ise İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu dile getirdi. Faruk Köylüoğlu yaptığı açıklamada "Seçmenimizin yüzde 40’ında Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda çekinceler var." ifadelerini kullandı.

 tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti'nin Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu'nun şunları söylediğini ifade etti:

· CHP ile geliştirdiğimiz ittifak modeli yerel seçimlerde sonuca ulaştı. Şimdi daha kapsamlı bir ittifakla tek adam rejimini değiştirmek istiyoruz.

· Genel Başkanımız Meral Akşener’in ‘son gücünüze kadar Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için çalışın’ talimatı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

· Ancak yaptığımız bilimsel çalışmalar ile geçtiğimiz hafta sonu üyelerimiz arasında yapılan temayül yoklaması çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz sonuçlar gösteriyor ki seçmenimizin yüzde 40’ında Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı çerçevesinde bazı çekinceler var.

· Bu çekinceleri gidermek için bizler sahada elimizden geleni yapıyoruz. Lakin ‘Partimiz bu yönetimin neresinde olacak’ sorusu özellikle çekincesi olan seçmenin ana endişesi.

· Burada iktidarın Millet İttifakı’nın seçimi kazanması halinde devletin üniter yapısıyla ilgili asılsız iddialarını çürütmek için tabanımızdaki ve pek çok seçmendeki beklenti Genel Başkanımız’ın geçmişteki İçişleri Bakanlığı tecrübesi ve eğitimci kimliğinden faydalanılması.

· Bir takım çekinceleri olan seçmenlerimizin ve milletin sesi İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı gibi bir takım iddiaların odağındaki bakanlıkların İYİ Parti tarafından yönetilmesi olduğuna yönelik tespitlerimiz var.

· Elbette liderlerin takdirleri sonucu belirleyecek olsa da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının firesiz bir şekilde desteklenebilmesi için bu beklentinin gerçekleşmesinin mühim olduğunu düşünüyorum.

http://ankaramasasi.com/haber/2077790/iyi-parti-ankara-il-baskani-secmenimizin-yuzde-40i-kilicdaroglu-konusunda-cekinceli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
md
06 Nisan 2023, 03:31
bu saatten sonra konuşmanın ne alemi var şimdi o zaman patinden istifa eder koltuğu bırakırsın.