Kılıçdaroğlu- Aksakal görüşmesi sona erdi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın görüşmesi sona erdi
Ecem Çetin
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 15:43
Kılıçdaroğlu- Aksakal  görüşmesi sona erdi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile bir araya geldi. 

DSP Genel Merkezi'nde  yapılan görüşmenin ardından iki genel başkan basın açıklaması gerçekleştirdi. 

"15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız hep beraber"

CHP Lideri,  "Türkiye bütün sorunlarını kendi öz gücüyle aşabilecek potansiyele sahip olan bir ülke. Dolayısıyla hiç kimsenin karamsarlığa kapılmasına da gerek yok. Göreceksiniz 15 Mayıs'ta yeni bir Türkiye'ye uyanacağız hep beraber. Baharı göreceğiz, güzelliği göreceğiz, birlikte olmayı, kucaklaşmayı, huzuru, farklı düşüncelere saygıyı, siyasal partiler arasındaki dayanışmayı ve karşılıklı söylenen önerilerin ne kadar sağlıklı bir ortamda dinlendiğini göreceğiz. Bütün bunlar bizim açımızdan çok önemli. Düşüncelerimi Sayın Genel Başkanıma ve arkadaşlarına aktardım. Bizi kabul ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. 

"Demokrasi geleneklerimize yakışır bir seçim yapılmasını temenni ediyorum"

Aksakal, ise şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Genel Başkanım çalışma arkadaşlarınızla birlikte bu nazik ziyaretiniz için teşekkürlerimi sunuyorum DSP olarak. Demokrasinin en güzel tarafı siyari partilerin kendi aralarında diyaloglarının sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesidir. Öncelik 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize ve tabii ki tüm adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi geleneklerimize yakışır bir seçim yapılmasını temenni ediyorum. Elbette DSP olarak Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit'ten aldığımız öğreti ve birikimle, milliyetçi vatansever emekten yana sol politikarımızla, yüz yıllık cumhuriyet değerleri, cumhuriyetin Atatürk'ün ilkeleri değerleri ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla da çalışmalarımızı yürütüyoruz. DSP için vatan ve bayrak çok önemlidir. Türkiye'nin kapısında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dalgalandığı tek siyasi parti Demokratik Sol Parti'dir. Kıbrıs çok önemlidir.14 Mayıs’ı bir önceki seçimlerden ayıran özellik küresel emperyalist yapılarla kadim Türk milleti arasında bir seçim olduğudur. Cumhuriyetimizin yüz yıllık geçmişiyle hesaplaşmak isteyenlere DSP gerekli karşılığı her zaman vermiştir. Sayın cumhurbaşkanı adayımıza çıktığı yolda hayırlı, başarılı sonuçlar elde etmesini temenni ediyorum"

http://ankaramasasi.com/haber/2077869/kilicdaroglu-aksakal-gorusmesi-sona-erdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.