Hilal Kaplan kimdir?

Türk gazeteci ve TRT yönetim kurulu üyesi Hilal Kaplan kimdir? Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Hilal Kaplan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
07 Nisan 2023 17:32
GÜNCELLEME
08 Nisan 2023 13:43
Hilal Kaplan kimdir?
SM
Suat Mutlu

Hilal Kaplan, 15 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kaplan, lise eğitimini Köy Hizmetleri Anadolu Lisesini tamamlayarak mezun oldu. Kaplan üniversite eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra Kaplan yüksek lisans eğitimi için Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 

Kariyer hayatı

Hilal Kaplan, üniversite hayatı devam ederken  sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. Kaplan, üniversitelerdeki Başörtü yasağının kaldırılması ardından iki başörtülü arkadaşı ile birlikte  27 Şubat 2008 tarihinde " Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık" başlığı ile bir metin yayınladı. Ardından Kaplan, TVNET'te eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş ile "Muhalif" adlı siyasi içerikli programı hazırlayıp sunarak kariyer hayatına adım attı. Daha sonra Kaplan, Ülke TV'de Markar Esayan ile "Gayrıresmi" ve A Haber kanalında ise "Her Yöne 80 dakika" adlı tartışma programında yorumculuk yapmıştır. Ayrıca Hilal Kaplan bir dönem 'Taraf' ve 'Yeni Şafak' gazetelerinde faaliyet göstermiştir. Kaplan kariyerine Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaparak devam etmektedir.

Hilâl Kaplan, 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türk Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 

Kitapları 

- Henüz Özgür Olmadık 
-Türkiye’nin Ölmeyen Babası: Atatürkçü Gençliğin İmkansız Yası

Ödülleri

-Türkiye ve Ermenistan Diyalog Ödülü (2012)

- Yılın Köşe Yazarı Anadolu Medya Ödülü (2018)


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa