HÜDA PAR, YSK’ya dilekçesini verdi

Seçime AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) listelerinden girme kararı alan HÜDA PAR (Hür Dava Partisi), YSK'ya (Yüksek Seçim Kurulu) dilekçesini verdi.
Mevlüt Peker
|
07 Nisan 2023, Cuma - 18:49
HÜDA PAR, YSK’ya dilekçesini verdi

AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'na destek veren ve seçime AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) listelerinden gireceğini açıklayan HÜDA PAR (Hür Dava Partisi), YSK’ya (Yüksek Seçim Kurulu) dilekçesini verdi.

14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı Seçimi için siyasi parti genel merkezlerinin milletvekili aday listeleri ile ilgili çalışmaları, teslim süresinin 2 gün kalmış olması sebebiyle hararetli bir şekilde sürüyor.

Siyasi partilerin, seçime girecekleri seçim çevrelerine ait aday listelerini, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) 9 Nisan Pazar gününe kadar teslim etmeleri gerekiyor.

İttifaklar ile siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için ise 8 Nisan Cumartesi günü (yarın) saat 14.00'te Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) kura çekilecek.

Cumhur İttifakı'na destek veren ve seçime Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) listelerinden gireceğini duyuran Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), kura öncesi Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak seçime kendi amblemiyle girmeyeceğini duyurdu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) "Cumhur İttifakı" ismi altında seçime girmesine dair protokol 24 Mart Cuma günü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulmuştu.

Cumhur İttifakı’na mensup 4 parti kendi logosuyla, HÜDA PAR ise AK Parti listelerinden seçime girecek.

http://ankaramasasi.com/haber/2078008/huda-par-yskya-dilekcesini-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.