İYİ Partili Ümit Özlale'den oy oranı açıklaması!

Kriz sonrası hızla bir toparlanma sürecine girerek eski oy oranlarını yakaladıklarını ifade eden İYİ Partili Ümit Özlale, "Ben yüzde 15'e yakın bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. 15 ve üstünü alacağımızı ve 80 üstü civarında bir milletvekiline ulaşabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
Ecem Çetin
|
11 Nisan 2023, Salı - 17:00
İYİ Partili Ümit Özlale'den oy oranı açıklaması!

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gürkan Zengin'in sorularını yanıtladı. 

İYİ Parti'nin oy oranının en fazla farklılık gösteren partilerden bir tanesi olduğunu ifade eden Özlale, "Ben yüzde 15'e yakın bir yerde olduğumuzu düşünüyorum. 15 ve üstünü alacağımızı ve 80 üstü civarında bir milletvekiline ulaşabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

"Hızla bir toparlanma sürecine girdik"

Ümit Özlale, 2-6 Mart arası yaşanan krizde İYİ Parti’nin oy kaybettiğini ancak masada sağlanan uzlaşma sonrası hızla bir toparlanma sürecine girdiklerini söyledi. 

"Daha yukarı çıkartacağımızı düşünüyorum"

Oy oranlarının kriz öncesi seviyeye tekrar yaklaştığını belirten Özlale, "Şu anda 13.5- 14. civarı çok rahat bir oyumuz vardır şu anda. Onu çok daha yukarı çıkartacağımızı düşünüyorum."

"Tarihin gelmiş geçmiş en kötü Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’dir."

AK Parti ekonomi yönetime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ümit Özlale, "Gelmiş geçmiş en kötü merkez Bankası Başkanı bence Şahap beydir. Tarihin gelmiş geçmiş en kötü Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati’dir. Onların da çok fazla suçu yok. Onları oraya atayan Sayın Erdoğan ve sayın Erdoğan’a bu gücü veren yönetim sistemidir en büyük burada suçlanması gerekenler" dedi.

" Bu sistem bence tıkandı"

Özlale, şöyle devam etti:  

"Bence siyasette çok önemli olan denetleme düzenleme mekanizmalarının tamamıyla saf dışı bırakıyor. Sayın Erdoğan faiz kararlarından tutun bir arabanın camının rengine kadar her şeye karar veriyor. Günde üç binden fazla imza atması gerekiyor. Şimdi siz günde hiç üç bin imza atmayı düşündünüz mü? Üç binden fazla şeye karar vermesi gereken bir kişinin başında olduğu bir sistem bana göre tıkanır. Bu sistem de bence tıkandı. Bütün ülkelerin toplumsal yapısına uygun olan sistemler vardır. Bence bizim ülkemizin yapısına uygun olan sistem parlamenter sistem"

http://ankaramasasi.com/haber/2078419/iyi-partili-umit-ozlaleden-oy-orani-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.