Saadet Partisi’ne “Lütfi Doğan” suçlaması

Saadet Partisinin "İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarı" ile ilgili açıklama yapan İSİLAY, Lütfi Doğan’ın Saadet Partisi tarafından kasıtlı olarak siyasi malzeme amaçlı kullandığı suçlamasında bulundu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
12 Nisan 2023 01:01
GÜNCELLEME
12 Nisan 2023 01:02
Saadet Partisi’ne “Lütfi Doğan” suçlaması
MP
Mevlüt Peker Editör

İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY), vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan ve vakfın adının siyasete alet edildiğini açıkladı. Vakıf, Saadet Partisinin düzenlediği "İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarı"na ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, bazı siyasi kesimlerin dindar camiaya hitap eden şahsiyetlerle bir arada görünmek suretiyle sosyal medyada destek algıları oluşturmaya çalıştıkları belirtildi. İSİLAY, vakfın adının iftar programındaki fotoğrafının kullanılması suretiyle, kendilerinin tarafını belirtmediği halde, birtakım çevrelerce siyasete alet edildiğini üzüntüyle ifade etti. Açıklamada, vakfın siyasi herhangi bir amaç taşımadığı ve bu tür algı oyunlarına karşı oldukları belirtildi. Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan ise daha önce yaptığı bir açıklamada, İSİLAY'ın herhangi bir siyasi parti ile bağlantısı olmadığını ve bağımsız bir vakıf olduğunu ifade etmişti.

İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı’nın ve Lütfi Doğan'ın, siyasi bir iftara değil, eski Diyanet İşleri Başkanı sıfatıyla "İslam Ülkeleri Büyükelçileri İftarına" davet edildiği ve bu davete icabet ettiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Büyükelçiler dışındaki diğer davetlilere ilişkin kendisine önceden bilgi verilmemiştir. Hocamız, yanlışlardan dönülmesi için her zaman ve zemini nasihat fırsatı olarak telakki etmekte olduğundan, geçmişte kendisi ile birlikte Erbakan Hoca'mıza yol arkadaşlığı etmiş olan ve mevzubahis iftarın ev sahipliğini yapan teşkilat mensuplarına da nasihatlerini her daim yinelemektedir. Hocamız, ülkemiz için yürütülen hayırlı çalışmalarda, ülkemizin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin yanında olduğunu her zaman göstermekte, yine ülkemiz ve milletimizin ali menfaatleri doğrultusunda gerçekleştirilen tüm projelerde duaları ile desteklerini ifade etmektedir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın kendilerini davet ettikleri tüm programlara şevkle iştirak etmektedir. Tüm bunlar medya içeriklerinde mevcuttur. Vakfımızın ve Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan Hoca'mızın tarafı, siyasi kimliklerden arınmış bir şekilde, sadece ve sadece milletimizin aklıselimi ve İslam ümmetinin maslahatı neredeyse, orasıdır. Ömür boyu din ve diyanet ile mücadele içinde olan kesimlerin, iftar sofralarını suistimal ederek dini liderliği öne çıkan şahsiyetlerden güç devşirme çabaları, milletimizin irfanında makes bulamayacak ucuz manevralar olarak kalmaya mahkumdur."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa