Metin Kıratlı kimdir?

En yüksek devlet memuru Metin Kıratlı kimdir? Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
16 Nisan 2023, Pazar - 16:15
Metin Kıratlı kimdir?

Metin Kıratlı, 11 Kasım, 1969 yılında Konya Ereğli'de dünyaya geldi. Kıratlı, lise eğitimini Konya'da tamamladıktan sonra üniversite eğitimini  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayarak mezun olmuştur. Daha sonra Kıratlı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Diplomasisi Eğitim Programı Goethe Enstitüsünde yabancı dil eğitimi aldı ve ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programını tamamlayarak mezun oldu. Kırıkkale Üniversitesinde doktora eğitimini tamamlayarak doktor unvanını aldı.

Kariyeri

Metin Kıratlı, Ankara Adliyesi Hakimlik stajının ardından  Ulaş Hâkimliği, Çaldıran Hâkimliği, Yalvaç Hâkimliği ve Manavgat Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. Kıratlı,  2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne atanarak Tetkik Hâkimlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Metin Kıratlı, 2014 yılında Cumhurbaşkanının atamasıyla Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiş ardından 0 yılında Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı görevi ve 23 Kasım 2018 tarihinde  Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile YÖK Üyeliğine atanmıştır. 

http://ankaramasasi.com/haber/2078975/metin-kiratli-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.