Rusya’dan ABD, İngiltere ve Kanada'ya nota!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Kanada'ya, "iç işlerine müdahale ettikleri" gerekçesiyle protesto notası verildiğini duyurdu.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
18 Nisan 2023 20:31
GÜNCELLEME
18 Nisan 2023 20:39
Rusya’dan ABD, İngiltere ve Kanada'ya nota!
MP
Mevlüt Peker Editör

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD, İngiltere ile Kanada'nın, Rusya'da muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza'nın 25 sene hapis cezası almasıyla ilgili "kışkırtıcı" derecede açıklamalar yaptığı ve gerçeklerle ilgisi bulunmayan "yalan" bilgiler yaydığı belirtildi.

ABD, İngiltere ve Kanada’dan yapılan açıklamaların ve kullanılan ifadelerin "kabul edilemez" olduğunun altı çizilen Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, bu sebeple, ABD'nin Moskova Büyükelçisi Lynne Tracy, İngiltere'nin Moskova Büyükelçisi Deborah Bronnert ve Kanada'nın Moskova Büyükelçisi Alison Le Claire'in Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, bu tür eylem ve açıklamaların "Rusya'nın iç işlerine müdahale" anlamına geldiğini ve ABD, İngiltere ve Kanada’nın büyükelçilerine protesto notalarının verildiği ifade edildi.

Rusya'da, Rusya vatandaşlığının dışında İngiltere vatandaşlığına da sahip olan muhalif siyasetçi Vladimir Kara-Murza, "Rus ordusu hakkında yalan haber yayma" ve "vatana ihanet" suçlamasıyla yargılandığı mahkeme tarafından dün 25 sene hapis ve 5 bin dolar (yaklaşık 400 bin ruble) para cezasına çarptırılmıştı.

Başta İngiltere, ABD ve Kanada olmak üzere Batılı ülkeler, Rus mahkemenin verdiği karar sonrası kınama açıklamaları yapmış, özellikle bu üç ülkeden gelen açıklamalar, kullanılan üslup ve içeriği bakımından Rusya’nın sert tepkisini çekmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa