Karamollaoğlu: “Erbakan Hoca şimdi hayatta olsaymış Tayyip beyle beraber olurmuş gel de sen bunu külahıma anlat”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakını eleştirdi. Karamollaoğlu, “Bugün için bu arkadaşların yaptığı Milli Görüş’e vurulan bir darbedir. Erbakan Hoca şimdi hayatta olsaymış Tayyip beyle beraber olurmuş gel de sen bunu külahıma anlat” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
19 Nisan 2023, Çarşamba - 15:48
Karamollaoğlu: “Erbakan Hoca şimdi hayatta olsaymış Tayyip beyle beraber olurmuş gel de sen bunu külahıma anlat”

Temel Karamollaoğlu, Ankara Masası Gündem Özel yayınında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Yeniden Refah Partisi  ve Saadet Partisi’nden hangisinin Milli Görüş geleneğini temsil ettiğine ilişkin soru üzerine Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi’ni 'Milli Görüş’e en büyük zararı veren kuruluş' olarak niteledi.

" Erbakan hocamızın ekibi bizimle beraberdi"

“Erbakan hocamızdan geriye kalan bütün Erbakan hocamızın ekibi bizimle beraberdi vefat ettiler bir kısmı. Recai abi kaldı, birkaç kişi daha. Ama bizim gerek Oğuzhan bey en son vefat eden, gerek Ahmet Tekdal bey kimi düşünürsek tamamı bizimle beraber” diyen Karamollaoğlu, Erbakan’ın sadece bir bakanının Yeniden Refah ile birlikte olduğunu ifade etti.

Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin Balgattaki Genel Merkez binasından Yeniden Refah tarafından çıkarılmalarını da eleştirdi.

" O bina onların babasının malı değil"

 Karamollaoğlu, “Orada başka bir şeyler var. Bizi kendi binamızdan çıkardılar. O bina onların babasının malı değil. Bunun da hesabını verirler. Ama bu inancı kavi olanlar için geçerlidir. Onun için Allah yardımcımız olsun. Yeniden Refah ismini almaları hukuken mümkün değil. Savcılık da bir hazırlık yaptı, birileri ona mani oldu, o isim devam ediyor. Nasıl oluyor da gayri hukuki olarak bir isim kullanılabiliyor? Bugünkü Ak Parti veriyor o izni. Ne için? Bizim karşımızda onlar bulunsun diye” şeklinde konuştu.

"Geçmişte söylediklerinin hepsinin tükürüp afedersiniz yaladılar"

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı ile işbirliğine girmesini de “tükürdüklerini yaladılar” şeklinde değerlendiren Karamollaoğlu şöyle devam etti:

“Bugün için bu arkadaşların yaptığı Milli Görüş’e vurulan bir darbedir. Erbakan Hoca şimdi hayatta olsaymış Tayyip beyle beraber olurmuş gel de sen bunu külahıma anlat. Bu kadar ileri gidiyorsa Erbakan hocaya en büyük darbeyi vuranlarla beraber olacaksa her şeyi söylerler. Zaten geçmişte söylediklerinin hepsinin tükürüp afedersiniz yaladılar.”

http://ankaramasasi.com/haber/2079391/karamollaoglu-erbakan-hoca-simdi-hayatta-olsaymis-tayyip-beyle-beraber-olurmus-gel-de-sen-bunu-kulahima-anlat
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.