ABD Yüksek Mahkemesinden “Halkbank” kararı

Halkbank’ın yargı bağışıklığının olmadığına hükmeden ABD Yüksek Mahkemesi, bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesinden “davanın düşmesi için Halkbank’ın daha önce yaptığı başvuruyu tekrar gözden geçirmesini” istedi.
Mevlüt Peker
|
19 Nisan 2023, Çarşamba - 19:20
ABD Yüksek Mahkemesinden “Halkbank” kararı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde son yargı merci olan ABD Yüksek Mahkemesi, "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" çerçevesinde Halkbank'ın “hakkındaki davanın düşmesi” talebiyle yaptığı başvuruyu değerlendirdi.

Amerikan Yüksek Mahkemesi, "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" çerçevesinde Halkbank'ın ceza yargılamasından muaf olduğu yönündeki itirazını reddederek, Halkbank’ın ceza yargılamasından muaf olmadığı kararını teyit etti.

Amerikan Yüksek Mahkemesi, "Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası"nın ceza hukuku davalarında uygulanamayacağı hükmünü verdi fakat New York'ta bulunan istinaf mahkemesinden teamül hukukuna göre “Halk Bankası'nın itirazını, yeniden gözden geçirmesini” istedi.

"Yabancı Devlet Dokunulmazlık Yasası" kapsamında Halkbank, hakkındaki davanın düşürülmesi talebiyle başvuru yapmıştı.

Amerikan Yüksek Mahkemesi, Halkbank’ın davanın düşürülmesi talebini değerlendirmek amacıyla ocak ayında her iki tarafı dinlemişti.

Halkbank’a "Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme" suçlaması yöneltiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2079416/abd-yuksek-mahkemesinden-halkbank-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.