Rusya: 4 Ukrayna savaş uçağını vurduk

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’ya ait 2 adet "Mig-29" ve 2 adet "Su-25" model savaş uçağının Rus ordusu tarafından vurulduğunu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
19 Nisan 2023, Çarşamba - 19:52
Rusya: 4 Ukrayna savaş uçağını vurduk

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ordusunun Ukrayna'daki savaştaki eylemlerine dair açıklama yaptı.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Artyömovsk'ta (Bahmut) Rus saldırı birliklerinin üç mahalleyi kontrol altına aldığını ve şehrin kuzey ve güney çevrelerinin Rus hava indirme birlikleri tarafından kapatıldığını açıkladı.

Konaşenkov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Artyömovsk'ta kuzeybatı ve orta kesimlerinde yaptığı karşı saldırı girişimlerinin başarısız olduğunu belirtti.

Rus Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların bir gün içinde Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait 3 uçağı düşürdüğünü açıklayan Konaşenkov, Donetsk bölgesinde Novoukrainka ve Sergeyevka yerleşim birimi yakınlarında 2 Mig-29, Harkiv bölgesinde Dolgenkoye yerleşim birimi yakınlarında bir Su-25 savaş uçağının vurulduğunu ifade etti.

Konaşenkov, Rus hava savunma sistemlerinin Ugledar civarında Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait bir Su-25 savaş uçağını da vurduğunu söyledi.

Sözcü Konaşenkov, Ukrayna'nın 411 uçak, 228 helikopter, 3 bin 776 insansız hava aracı, 415 hava savunma füze sistemi, 8 bin 732 tank ve zırhlı araç, 1089 çok namlulu roketatar, 4 bin 619 obüs ve hava topu, 9 bin 617 özel askeri aracını kaybettiğini belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2079419/rusya-4-ukrayna-savas-ucagini-vurduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.