Faruk Acar kimdir?

Türk araştırmacı, siyaset insanı, stratejik analist ve iş insanı Faruk Acar kimdir? Ekranlarda sıkça karşımıza çıkan ve yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Faruk Acar nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
19 Nisan 2023 19:18
GÜNCELLEME
20 Nisan 2023 13:54
Faruk Acar kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Faruk Acar, Bursa'da dünyaya geldi. Acar, eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünü tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Faruk Acar, üniversite eğitiminin ardından Bursa'ya dönerek1999 yılında Andy-Ar Araştırmalar Merkezi'ni kurarak şirketin  Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 

Faruk Acar, kurmuş olduğu Andy-Ar şirketiyle 2002 Genel Seçimlerinde Türkiye içerisinde faaliyet gösteren 9 şirket arasında 3. sıraya yükselerek ulusal televizyon kanalarına çıkmaya başladı. Acar, 2004 yılında gerçekleşen Yerel Seçimlerde şirketiyle beraber 2. sıraya yükseldi ardından 2007 Genel Seçimlerinde Andy-Ar şirketi Türkiye'de araştırma şirketlerinin arasında birinci sıraya yükselerek bu konumunu günümüze kadar korumaktadır. 

Faruk Acar, kurmuş olduğu şirketle beraber 11 seçimde birinci olarak, şirketin kuruluşundan bu yana  2 cumhurbaşkanlığı, 3 başbakanlık, 11 siyasi parti lideri, 7 parti genel merkezi, 36 bakan, 44 büyükşehir belediyesi ve belediye başkanları, 53 il belediyesi ve başkanları, 683 ilçe, belde ve belediye başkanları, 32 ülke büyükelçisi ve konsolosluk, 21 uluslararası ban ve fon şirketi, 8 Türkiye bankası ve fon şirketi, 16 uluslararası ve ulusal medya kuruluşuyla çalışmış ve çalışmaya devam etmektedir. 

Ayrıca Faruk Acar,  CNN International, BBC, Reuters, Al Jazeera ve Euronews gibi uluslararası televizyon kanallarında veTürkiye'de 1500'ün üzerinde yayında moderatör, araştırmacı, stratejist ve siyasal iletişimci olarak yer almış ve almaya devam etmektedir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa