Yusuf Kaplan kimdir?

Türk gazeteci ve yazar Yusuf Kaplan kimdir? Araştırma-İnceleme, İslam, Kuran ve Kuran Üzerine eserler yazmış Yusuf Kaplan nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
20 Nisan 2023 15:27
GÜNCELLEME
23 Nisan 2023 10:49
Yusuf Kaplan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Yusuf Kaplan, 1 Ocak 1964 yılında Sivas'ta dünyaya geldi. Kaplan, eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi, sahne ve görüntü sanatları bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Ardından Kaplan, yüksek lisans ve doktora eğitimini İngiltere'de tamamlamıştır. 

Yusuf Kaplan,  İlim ve Sanat, Yedi İklim, Kitap Dergisi, Girişim, Kadın ve Aile gibi dergilerle Zaman ve Milli Gazete gibi çeşitli gazetelerde yazılar yazmış, röportajlar ve çeviriler yayınlamıştır. Kaplan birçok yabancı yazar ve düşünürün eserlerini çevirmiştir. Daha sonra Kaplan, Yeni Şafak gazetesinin Genel Yayın Yönetmenlik görevini üstlenmiştir. Ardından Kaplan bir süre Umran Dergisinin yönetmenliğini üstlenmiştir.

Yusuf Kaplan,  İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak dersler vererek ve Yeni Şafak Gazetesi'nde yazılar yazmaktadır. Ayrıca Kaplan TVNET'in kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. 


Kitapları

-Yol Haritası

-Medeniyet Tasavvuru

-Anti-Komünalin Kapitalizmin Sonu

-Kur'an ve Değişim

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa