Ferhat Yılmaz kimdir?

Türk rapçi ve söz yazarı Ferhat Yılmaz kimdir? Rap müziğin çıkış yakalayan ismi Ben Fero lakaplı müzisyen nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
20 Nisan 2023 16:11
GÜNCELLEME
23 Nisan 2023 10:49
Ferhat Yılmaz kimdir?
SM
Suat Mutlu

Ben Fero gerçek adıyla Ferhat Yılmaz, 1991 yılında Almanya'da dünyaya gelmiştir. Ailesinin Türkiye'ye dönmesiyle Yılmaz, eğitimini Sabancı Üniversitesi İşletme bölümünü tamamlayarak mezun olmuş ve özel bir şirkette satış sorumlusu olarak çalışmıştır. 

Müzik kariyeri

Ferhat Yılmaz, küçük yaşlardan beri rap müziğine ilgi duymuştur. Yılmaz, 2018 yılının Haziran ayında ilk parçası olan "Mahallemiz Esmer" adlı parçasıyla çıkış yapmış ve büyük ilgi yakalamıştır. Ben Fero, yine aynı yıl "Kimlerdensin" teklisini yayınladı ve çalıştığı şirketten ayrılarak müzik kariyerine yoğunlaştı. Yılmaz, yine 2018 yılında yayınladığı "3 2 1" teklisiyle Spotify'da Türkiye'nin en çok dinlenen şarkısı olarak bir numara oldu. 

Ben Fero, 2019 yılında önceden çıkardığı şarkıları da kapsayan "Orman Kanunları" adlı albümü piyasaya sürdü ve albüm  Spotify Türkiye Top 50 listesine 12. sıradan giriş yaparak  Türkiye'de bir albümdeki bütün şarkıları bu listede olan ilk sanatçı olmayı başardı. Ardından Ben Fero, yine aynı yıl "Demet Akalın" şarkısını çıkardı ve şarkının müzik videosunda Demet Akalın yer aldı. 

Ferhat Yılmaz, 9 Mayıs 2019'da düzenlenen 16. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Sanatçı" ödülünü kazanmıştır. Yılmaz,  19 Ocak 2020 tarihinde düzenlenen "2020 Basketbol Süper Ligi All Star" müsabakalarının ardından sahne almıştır. Ben Fero, 2022 yılında "Heyecanlanmam Normal " parçasını çıkararak müzik kariyerine devam etmektedir.

Diskografi

-Mahallemiz Esmer

-Kimlerdensin

-3 2 1

-Orman Kanunları (albüm)

-İyice Derine

-Fight Kulüp

-Arkadaş

-Yabani(EP albüm)

-Kim O

-Sıkı Dur

-İzmir'in Ateşi

-Üçe Beşe Bakamam

-50 Kilo

-Bunlar Anlamaz

-Çok Kolay

-Heyecanlanmam Normal

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa