Erdoğan, Altay tanklı fotoğrafını paylaştı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Altay Tankı'nın önünde poz verdiği fotoğrafını paylaştı.
Mevlüt Peker
|
23 Nisan 2023, Pazar - 20:47
Erdoğan, Altay tanklı fotoğrafını paylaştı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, test etmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) teslim edilen 3’üncü nesil tanklardan daha gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken yeni Altay tanklarının önünde poz vererek çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya platformu Twitter’daki @RTErdogan onaylı hesabından yaptığı paylaşımda, "Yılmadık, pes etmedik, geri adım atmadık ve başardık. İşte yeni nesil Altay tankımız..." ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında Türk bayrağı emojisine de yer verdi.

Erdoğan son paylaşımında ise “Yüksek yerlilik oranıyla, ileri teknolojisiyle, dünyadaki benzerlerinden üstün özellikleriyle yeni Altay tankımızı bugün Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik. Ülkemize, milletimize ve kahraman ordumuza hayırlı olsun.” ifadelerini kullanarak yeni Altay tankı ile ilgili bilgileri içeren bir infografik de paylaştı.

Recep Tayyip Erdoğan, Arifiye’de Yeni Altay Tankının Testler için TSK’ya Teslimi Programı’nda yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından testleri tamamladıktan hemen sonra Altay tanklarının seri üretimine başlanacağını açıklayarak, hem gelişmiş zırh yapısıyla hem de aktif koruma sistemi Akkor'un eklenmesiyle Yeni Altay’ın, üçüncü nesilden de öte bir tank haline geldiğini belirtmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/2079757/erdogan-altay-tankli-fotografini-paylasti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.