Dolar kurundaki artış, araç fiyatlarına yansıyacak

Son dönemde dolar kurunda yaşanan artış nedeniyle mayıs ayında araba fiyatlarında yüzde 3 oranında zam geleceği ön görülüyor. Piyasada ikinci el fiyatlarında ise artış yaşanıyor.
Ankara Masası
|
24 Nisan 2023, Pazartesi - 13:33
Dolar kurundaki artış, araç fiyatlarına yansıyacak

Araç piyasasında fiyatlar yükselmeye devam ediyor.

Son dönemde artan dolar kuru nedeniyle de yeni zamlar kapıda. Sektör temsilcileri mayıs ayına dikkat çekerken, fiyatların yüzde 3 oranında zamlanması bekleniyor.

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan da araba fiyatları artışları için gelecek haftaya işaret işaret etti.

"  Fiyatlara yansıyacak"

Ekonomim'den Aysel Yücel’in haberine göre kur artışının mayıs ayında fiyatlara yansımasını beklenirken, Gülan, şunları söyledi:

“Markalar henüz kur artışını fiyatlara yansıtmadı. Ancak bir yandan kur artarken bir yandan piyasada para bulmanın maliyeti de arttı. Fiyatlara yansıyacaktır. Markaların yüzde 2 ila yüzde 3 arasında zam yapacağını öngörüyoruz. Olağan dışı bir baskı olmadıkça markaların kur artışını fiyatlara yansıtmak için mayısı bekleyeceğini tahmin ediyoruz. Seçim öncesi temkinli zam yapacaklarını ve otomobil fiyatlarının haftaya yaklaşık yüzde 3 oranında artacağını öngörüyoruz. Zaten markalarda fazla stok da yok.”

" İlk 3 ayda artış yüzde 15 seviyesinde"

Otomerkezi CEO’su Muhammed Ali Karakaş, ikinci el piyasasına dair şunları söyledi:

“Kur, faiz ve enflasyon üçgeninde tüketiciler yatırım aracı olarak otomobili tercih etmeye devam ederken, seçim belirsizliğinin etkisiyle fiyatlarda yukarı doğru bir seyir var. İlk 3 ayda artış yüzde 15 seviyesinde. Zira tüketici seçim sonrasında kurun yüzde 15 artacağını düşünüyor ve ÖTV vaatleri de etkisiz kalıyor. Enflasyon, kur ve faiz üçgeninin seyri fiyatları da etkileyecek.”

http://ankaramasasi.com/haber/2079821/dolar-kurundaki-artis-arac-fiyatlarina-yansiyacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.