Akar’dan 'Dörtlü Toplantı" sonrası açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün Moskova'da gerçekleştirilen 'Dörtlü Toplantı" sonrası değerlendirmelerde bulundu. Terör ve göç sorununun konuşulduğu toplantıda Akar, sığınmacıların Suriye'ye gönüllü ve güvenli şekilde dönüşünü amaçladıklarını toplantıda dile getirdiklerini de söyledi.
Onur Çetinkaya
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 09:34
Akar’dan 'Dörtlü Toplantı" sonrası açıklama

Türkiye ve Suriye arasında bakanlar düzeyinde dört ay önce başlayan temaslar kapsamında taraflar dün ikinci kez Moskova’da buluştu. 

Bu kez görüşmelere Suriye, Rusya ve Türkiye’nin yanı sıra İran da katıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye Savunma Bakanı Korgeneral Ali Mahmud Abbas, İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Muhammed Reza Aştiyani ve Rusya, İran ve Suriye istihbarat başkanları ile "dörtlü toplantı”da bir araya geldi.

"Barış ve istikrara katkı sağlayacak"

2. tur görüşmelerde, Suriyeli mültecilerin geri dönüşü ve terörle mücadele başlıkları öne çıktı. Bakan Akar, kritik görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulundu. 

Görüşmenin faydalı ve olumlu geçtiğinin altını çizen Hulusi Akar, "Toplantının  bölgede barış ve istikrarın gelmesine katkılar sağlayacağını değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Terör ve mülteci akınının masaya yatırıldığı toplantıda Suriyelilerin ülkelerine geri göç durumu hakkında konuştu.

"Suriyelilerin evlerine dönüşünü amaçladık"

Akar toplantıda, "PKK/YPG/PYD ve DEAŞ başta olmak üzere teröristlerle mücadele etmek olduğunu, teröristleri etkisiz hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdüreceğimizi, bunun sadece bizim için değil Suriye’nin bütünlüğü için de önemli olduğunu vurguladık.  Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde evlerine, topraklarına dönmelerini sağlamayı amaçladığımızı da kendileriyle paylaştık. " ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2080024/akardan-dortlu-toplanti-sonrasi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.