Fakıbaba seçildiğinde vereceği ilk kanun teklifini açıkladı

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Ahmet Eşref Fakıbaba, kendisi gibi emekli olup yeniden seçilen milletvekillerinin çift maaş aldıklarını belirterek, seçilmesi halinde işe kendisinden başlayacağını ve milletvekillerinin aynı anda emekli maaşı da almalarını engelleyecek bir yasa teklifi vereceğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 11:56
Fakıbaba seçildiğinde vereceği ilk kanun teklifini açıkladı

Ahmet Eşref Fakıbaba Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in konuğu oldu.

Millet İttifakı’nın bu seçimlerde iktidara geleceğini belirten Fakıbaba, “Arkadaş biz dürüst olacağız, samimi olacağız, şeffaf olacağız, yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz ve yalan konuşmayacağız size” dedi.

Fakıbaba, işe ilk olarak hem emekli olup hem milletvekilliği yapanların çift maaş almalarını önlemekle başlayacağını  ifade etti.

" Diyeceksin ki herkes tek maaş alacak"

 Fakıbaba şunları söyledi:

“Bir şey daha var mesela 72 bin lira dedim değil mi milletvekili maaşı. Esasında bir şeyi daha söylemedim benim gibi belki milletvekili kaç tane olacak? 50 bin lira da emekli maaşımız var. Hemen siyasetçi şundan başlayacak tek maaş olacak. Vekillerden başlayacaksınız. Milletvekili emeklisi olduğumuz için 50 bin lira maaş alıyoruz. Vekil seçildiğimiz zaman da artı 72 bin lira alıyoruz. Ben de o zaman diyorum ki önce siyasetten başlayacaksın. Diyeceksin ki herkes tek maaş alacak. Ben hemen o 50 bin liralık şeyi kaldırıyorum milletvekillerinden. Yarın emekli olduğun zaman bunu alırsın. Şimdi sen aktif milletvekilisin şimdi senin alacağın maaş 1. Ve sadece milletvekili maaşını alacaksın. Oradan başlayacağız. Yasa teklifi olarak vereceğim inşallah. “

“Bu kadar net bir şekilde Ak Parti’nin kaybettiğini hiç görmemiştim”

Fakıbaba, siyaset gündemini de değerlendirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağının altını çizen Fakıbaba “Bu kadar net bir şekilde Ak Parti’nin kaybettiğini hiç görmemiştim” dedi.

Fakıbaba, 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin belediyeleri kaybedersek sosyal yardımlar biter tezinin Manur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere yeni seçilen belediye başkanlarının sosyal yardımları kesmek bir yana artırmasıyla çöktüğünü söyledi.

Ankara’da Mansur Yavaş’ın yaptığı sosyal belediyeciliğin halkta karşılık bulduğuna işaret eden Fakıbaba, insanların Yavaş’ın ismini duyduğunda gözlerinin içinin güldüğünü kaydetti.

“ Bu da Meral hanımın siyasi dehasıdır”

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Millet İttifakı iktidarında Cumhurbaşkanı yardımcısı yapılması hamlesiyle şüpheli olan seçimin yüzde 55 ile kazanacak bir aday ortaya çıkardığına işaret eden Fakıbaba, “ Bu da Meral Akşener hanımın siyasi dehasıdır” ifadesini kullandı.

“20’lerde kapatacağımızı düşünüyorum”

Fakıbaba şunları dile getirdi:

“Bu benim 7nci seçim çalışmam oluyor. Bu kadar net bir şekilde Ak Parti’nin kaybettiğini hiç görmemiştim. Bir defa Kemal beyin kazanacağını görüyorum, kesin görüyorum. Biz Millet İttifakı olarak da inşallah 300’ün üzerine çıkacağız. İyi Parti de şu anda 15-16’larda, esas bütün amacım 25’ti ama 20’lerde kapatacağımızı düşünüyorum. Ak Parti’nin 30 civarında olacağını düşünüyorum. 30-33 arası falan düşünüyorum “

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara milletvekili adayı Ahmet Eşref Fakıbaba, seçimleri kaybeden bir Ak Parti’nin kurumsal olarak ayakta kalamayacağını ve yaşayamayacağını sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/2080037/fakibaba-secildiginde-verecegi-ilk-kanun-teklifini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.