Muharrem İnce'den Davutoğlu ve Babacan açıklaması!

Muharrem İnce, yeni yayınladığı videosunda Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı eleştirdi. İnce, "Bu milletimize bir tuzaktır, bunların milletimize nasıl bir kazık atacaklarını 15 Mayıs sabahı hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı
Ecem Çetin
|
26 Nisan 2023, Çarşamba - 13:43
Muharrem İnce'den Davutoğlu ve Babacan açıklaması!

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından ' Seçime sayılı günler kaldı...' başlığı ile yeni bir video yayınladı. 

İnce,  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kendisine ilişkin, "İnce ikinci tura kalırsa kendisine oy vermem" dediği açıklamayı ve geçtiğimiz günlerde katıldığı bir yayında halasının kendisine oy vermeyeceğini belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutuoğlu'nun sözlerini değerlendirdi. 

"Altılı masadan garip sesler geliyor"

Türkiye'nin bir kader seçimine doğru gittiğini ve seçimlere sayılı günler kaldığını belirten İnce, şu ifadeleri kullandı.

"Ancak altılı masadan garip sesler geliyor. Sayın Davutoğlu, 90 yaşındaki halasını dahi ikna edemediğini söylüyor. Sayın Babacan ‘Tabanımızın hepsinin CHP'ye oy vermeyeceğini CHP'lilere ilettik’ diyor. ‘Bunu söyledik’ diyor. Daha önce de, Türklük tartışması açıyor. Anayasa’nın ilk dört maddesini tartıştırıyor. ‘İkinci tura kalırsa Muharrem İnce’ye oy vermem’ diyor. Yani ‘İkinci tura kalırsa Muharrem İnce’ye oy vermem’ demek, aslında birinci turda da ne yapacağının belli olmadığını söylüyor. 

" Bu Türkiye'ye bir tuzaktır"

Yani bunun Türkçe meali şudur; Biz listelere girdik. CHP listelerine yerleştik. Yerimiz garanti. İster oy verin CHP’ye, ister vermeyin diyor. Bu Türkiye'ye bir tuzaktır. Bu milletimize nasıl bir kazık atacaklarını 15 Mayıs sabahı hep birlikte göreceğiz."

"CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi birlikte yapmalılardı"

Bu işin doğru olmadığını ve Millet İttifakı'nın doğru konumlanmadığını belirten Muharrem İnce, "Bunun doğrusu CHP, İYİ Parti ve Memleket Partisi birlikte yapmalılardı. Bunu defalarca gündeme getirdim ama ne yazık ki; Bizi dinleyen olmadı. Seçim günü hep birlikte göreceğiz. CHP listelerine yerleşen, garanti yerlere yerleşen bu arkadaşların Türkiye’ye, milletimize nasıl bir tuzak kuracaklarını hep birlikte yaşayacağız." dedi. 

http://ankaramasasi.com/haber/2080054/muharrem-inceden-davutoglu-ve-babacan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.