Ne Zaman Emekli Olurum Tc Kimlik Numarasıyla Sorgulama

Aktif iş hayatında bulunan çalışanların hayali emekli olmak. İnternette sıkça 'ne zaman emekli olacağım' diye aratan çalışanlar Tc kimlik no ile ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler mi bunu araştırıyor. Peki, TC Kimlik No ile emeklilik sorgulanır mı?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Nisan 2023 21:59
GÜNCELLEME
26 Nisan 2023 22:22
Ne Zaman Emekli Olurum Tc Kimlik Numarasıyla Sorgulama
Büşra Ünal Yazar

Aktif iş hayatında bulunan çalışanlar ya da iş hayatını bitirmiş vatandaşlar merakla ne zaman emekli olurum sorusunu soruyorlar. Peki, Emekli olabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı şartları sağlayan vatandaşlar emekliliklerini nasıl sorgulayacaklar. 

Öncelikle, kadın ya da erkek sigortalılar( SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ya da emekli sandığı (4C) sorgulama yapabilmeleri için işe ilk giriş tarihleri yani ilk sigortalı oldukları tarihi, prim gün sayılarını bilmeleri gerekmektedir. 

Ne zaman Emekli Olurum TC No ile Sorgulama

TC. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden ne zaman emekli olabileceğinizi sorgulayabilirsiniz. Fakat bağlı olduğunuz sigorta koluna göre adresler değişkenlik gösterebilir. 

4A (SSK) sigorta kolu için emeklilik sorgulama;

4A (SSK) Sigortalıysanız, https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden emeklilik yaşınızı hangi yıl emekli olacağınızı bilgilerinizi girerek öğrenebilirsiniz. 

4B (Emekli Sandığı) sigorta kolu için emeklilik sorgulama;

4B (Emekli Sandığı) sigortalıysanız, https://uyg.sgk.gov.tr/EMEKTARWEB/hakKazanma.do adresinden gerekli bilgileri girerek ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

4C (Bağ-Kur) sigorta kolu için emeklilik sorgulama;

4C (Bağkur)' dan sigortalıysanız, https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ adresinden  gerekli bilgileri girerek ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa