Çiğdem Toker kimdir?

Orta Sayfa programına konuk olan gazeteci ve yazar Çiğdem Toker kimdir? Yayın hayatına Sözcü gazetesinde devam eden Çiğdem Toker nereli, kaç yaşında ve eserleri nelerdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
27 Nisan 2023 13:28
GÜNCELLEME
28 Nisan 2023 12:40
Çiğdem Toker kimdir?
SM
Suat Mutlu

Çiğdem Toker, 15 Ağustos 1965 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Toker, eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. 

Gazetecilik Kariyeri

Çiğdem Toker, gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında Anka ajansı ile adım attı. Daha sonra Toker, Günaydın ve Ulus gazetelerinde, Nokta dergisinde kültür sanat ve adliye muhabiri görevlerinde stajyer olarak çalıştı. 

Çiğdem Toker, kariyer hayatın atam anlamıyla 1988 yılında Anadolu Ajansı'nda Devlet Güvenlik Mahkemesi ve yüksek yargı muhabirliği görevi ile adım atmıştır. Daha sonra Toker, 1990-1993 yılları arasında Ekonomik Panorama dergisinde, ardından 1993-2008 yılları arasında ise Hürriyet  gazetesi Ankara Bürosu'nda ekonomi muhabirliği görevinde bulundu. Toker, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde  bütçe, mali mevzuat ve 2001 kriz sürecinde çıkarılan kanunların Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki yasama süreçlerini haberleştirmiştir. 

Çiğdem Toker, Habertürk'ün ilk Ankara temsilcisi olmuş ve Ankara bürosunu kurmuştur fakat 2009 yılında istifa ederek ayrılmıştır. Yine aynı yıl 2009'da T24 internet gazetesinin ilk yayınlarında   "Futbolda Kara Para Aklama" raporunu tercüme ederek dizi yazısını yayımladı. Ardından Toker, 2009-2013 yılları arasında Akşam Gazetesinin Ankara temsilciliğini yaparak köşe yazıları yayımladı. Toker,  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun  Türk Medya Grubu'na el koyma sürecinde fondan ayrıldı. 

Çiğdem Toker, 2013 yılında Akşam gazetesindeki yazın kariyerine son vererek aynı yıl Cumhuriyet gazetesinde kariyerine devam etmiştir. Fidan,  Cumhuriyet Vakfı'nın yönetiminin değişmesiyle kendi isteğiyle Cumhuriyet gazetesindeki işine son verdi. Çiğdem Fidan, daha sonra Sözcü gazetesinde katılarak burada 4 yıllık çalışma hayatının ardından 2022 yılında işine son verilmesiyle ayrılmıştır. 

Eserleri

-Adım da Benimle Beraber Büyüdü(2008)

-"Türkiye'de Sağlıkta Kamu Özel Ortaklığı - Şehir Hastaneleri" kitabına makale katkısı(2018)

-Kamu İhalelerinde Olağan İşler(2019)

-Şehir Hastaneleri: Milletin Cebinden Kamu - Özel İşbirliği(2022)

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa