Didem Arslan kimdir?

Uzun süre Habertürk ekranlarında tartışma programı sunan Didem Arslan kimdir? Asla Vazgeçme programıyla ekran hayatına devam eden haber spikeri, muhabir ve sunucu Didem Arslan nereli, kaç yaşında?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
27 Nisan 2023 17:21
GÜNCELLEME
19 Ağustos 2024 16:27
Didem Arslan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Didem Arslan Yılmaz'ın kariyeri merak ediliyor. 12 Ocak 1974 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Didem Arslan Yılmaz, aslen Sivas İmranlı kökenli bir ailenin çocuğudur. Babası Kasım Arslan, annesi ise Makbule Arslan'dır. Eğitim hayatına Kadıköy Kız Lisesi'nde başlayan Yılmaz, 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun oldu. Kürşat Yılmaz ile evli olan Didem Arslan Yılmaz'ın "Mina" adlı bir kız çocuğu vardır.


Gazetecilik kariyerinin başlangıcı

Gazetecilik kariyerine 1992 yılında Flash TV'de haber sunuculuğu yaparak başlayan Didem Arslan Yılmaz, kısa sürede dikkat çekti. Ardından Kanal D'ye transfer olan Yılmaz, burada muhabirlik yaparak haber dünyasında kendini göstermeye devam etti. Serdar Cebe ile beraber mesai yapan deneyimli sunucu, Kanal D'de "Çalar Saat" ile "Haftasonu Haberleri" gibi programların sunuculuğunu yaptı.

Uğur Dündar ekibiyle Star TV'ye geçiş

Başarılı habercilik kariyerinde önemli bir adım atarak Uğur Dündar'ın ekibine katılan Yılmaz, Star TV'de de başarılı bir şekilde görev yaptı. 2004 yılına gelindiğinde ise Habertürk TV'ye geçti ve burada "Haber Sahası" programını sunarak kariyerini pekiştirdi.


CNN TÜRK ve fark yaratan projeler

Yılmaz, Habertürk'teki deneyimlerinin ardından CNN TÜRK'e geçerek dört yıl boyunca burada çalıştı. Bu süreçte, özellikle organ nakli üzerine yaptığı dizi haberlerle dikkat çekti. Altı ay süren bu projeler, CNN TÜRK ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen "Hayata Bağış" kampanyası kapsamında organ bağışına dair toplumsal farkındalık yaratılmasına büyük katkı sağladı. Kampanyanın etkisiyle organ bağışlarında kayda değer artışlar yaşandı.

Habertürk'e geri dönüş

CNN TÜRK dönemi sonrası 2007'de Habertürk'e dönen Yılmaz, burada 9 yıl çalıştı. Bu süre zarfında "13 Ajansı", "Gün Ortası" ve "Türkiye'nin Nabzı" gibi önemli haber programlarını sundu. 2016 yılında, 22 Mayıs'ta Habertürk'ten ayrıldığını duyurdu ve sosyal medya üzerinden CNN Türk'e geri döneceğini açıkladı.


Show TV'ye geçiş

Didem Arslan Yılmaz, 2020 yılının Ağustos ayında kariyerinde yeni bir sayfa açarak Habertürk'teki görevini bıraktı ve Show TV’ye geçti. Burada "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" adlı programı sunmaya başladı ve kariyerine farklı bir formatta devam etti.

Uzun yıllara yayılan deneyimiyle gazetecilikte saygın bir yer edinen Didem Arslan Yılmaz, televizyon dünyasında güçlü bir figür olarak tanınıyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa