Doktor Mutlay Sayan kimdir?

Amerika’da “Wunderkid" (Harika Çocuk) olarak seçilen Mutlay Sayan kimdir? Harvard'ın başarılı isimleri arasında yer alan Dr. Mutlay Sayan nereli, kaç yaşında? İşte hakkında merak edilenler...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
27 Nisan 2023 19:22
GÜNCELLEME
28 Nisan 2023 12:40
Doktor Mutlay Sayan kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Mutlay Sayan, 1988 yılında Iğdır'da dünyaya geldi. Sayan, babasının rahatsızlığı sebebiyle ailesine destek olabilmek için diğer aile üyeleri ile  2.5 yıl tekstil fabrikasında çalıştıktan sonra eğitim hayatına 13 yaşında başlamıştır. Sayan ilkokul eğitimini Üsküp ilkokulunda tamamlamıştır. Daha sonra lise eğitimi için Tunceli'ye geçen Sayan, buradaki eğitimini birincilikle bitirmiş ve ayrıca katıldığı matematik yarışmasında da birinci olmasıyla Vermont Üniversitesi'nde %100 burs kazanarak okuma hakkı elde etmiştir. 

Mutlay Sayan,  University of Vermont Tıp fakültesini de birincilikle bitirmiştir. Sayan, kariyerine  Rutgers Üniversitesi'nde Radyasyon Onkoloji bölümünde asistan doktor olarak devam etmiştir. Mutlay Sayan, genç yaşında imza attığı makalelerle 100 bin genç bilim insanı arasında  "Wunderkind" (harika çocuk) unvanının sahibi oldu. Mutlay Sayan, kariyerine Harvard Üniversitesinde  Radyasyon Onkolojisi alanında çalışmalara yaparak devam etmektedir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa