AK Parti'den Ankara'da gövde gösterisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Başkent Millet Bahçesi'nde AK Parti tarafından düzenlenen Büyük Ankara mitingine resmi rakamlara göre 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Mitinge yoğun katılım nedeniyle Konya yolu tamamen kapatıldı.
Ankara Masası
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 17:22
AK Parti'den Ankara'da gövde gösterisi

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi partiler mitinglerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün partisince Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük Ankara mitingine katıldı.

Oldukça yoğun katılımın olduğu miting alanında sahnenin iki yanına ve alanın arka bölümlerine dev ekranlar kuruldu.

Miting için Ankaralılar millet bahçesine akın ederken, yoğun katılım nedeniyle Konya yolu araç trafiğine kapatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı miting öncesi, partililer seçim şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Alanı dolduran kalabalığın sayısı ise merak konusu oldu. Resmi kayıtlara göre Büyük Ankara mitingine 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Tarihe geçen mitinge katılımın daha yüksek olduğu ifade ediliyor.

Ankara'da yapılanları tek tek anlattı

Mitingde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 saat 15 dakika kürsüde kaldı.

Türkiye'nin 81 ili gibi Cumhuriyet'in başkenti  Ankara'nın da hangi ihmalleri yaşadığının bilindiğini dile getiren Erdoğan, bunun için 21 yıldır diğer şehirlerle birlikte  Ankara'yı geliştirmek, kalkındırmak, güzelleştirmek, insanın hayat kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını, çabaladıklarını belirtti.

Ankaralılara bunun hesabını sormaları gerektiğini, son 21 yılda, 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ya bunlar böyle bir şey yapabilir mi? Eğitimde 24 bin 227 derslik kazandırdık.  Ankaramızda 4'ü devlet olmak üzere 12 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 25 bin 648 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda 110 spor tesisi kazandırdık. Sosyal yardımlarda 12 milyar lira tutarında kaynakla, başkentimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı destekledik. Sağlıkta 10 bin 382 yataklı 45 hastaneyle birlikte 160 sağlık tesisi inşa ettik."

"Türkiye'yi biz örüyoruz"

Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerinin sadece  Ankara'nın değil, Türkiye'nin en büyük, en modern hastaneleri olarak hizmet verdiğini ifade eden Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının TOKİ kanalıyla 95 bin konutun uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydetti.

Ankara'ya İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi'yle 18 bin 450 yeni konut inşa edeceklerini, 1000 iş yeri yapacaklarını, İlk Evim Arsa Projesiyle 100 bin konutluk altyapısı hazır arsa vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Kentsel dönüşümle 40 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik.  Ankara'daki 43 millet bahçesi projemizden 12'sini tamamladık. Kalanlarıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Ulaştırmada, şehrin bölünmüş yol uzunluğunu 721 kilometre ilaveyle 1187 kilometreye çıkardıklarını,  Ankara'yı hızlı tren hatlarıyla, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'a bağladıklarını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu biz yaptık. Bunlar böyle bir şey yapabilir mi? Bizden önce bunlar niye böyle bir şey yapmadı? Geçtiğimiz hafta Ankara -Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı da hizmete sunduk. Şimdi bu masanın etrafındakilerden bir tanesi 'Sivas'a yüksek hızlı trene ne ihtiyaç var?' dedi. Hey Allah'ım yarabbim... İşte o da masanın etrafında, onun diğerlerinden bir farkı olabilir mi? Siz isteseniz de istemeseniz de hani bunlar Atatürkçü'yüz diyorlar ya. Gazi ne diyordu; 'Demir ağlarla ördük.' diyordu, değil mi? Demir ağlarla şimdi biz örüyoruz biz. Türkiye'yi biz örüyoruz."

Erdoğan, gelecek ay sonuna kadar vatandaşların bu hatta ücretsiz seyahat edebileceklerini, inşası süren Ankara -İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı'nı da 2025'te hizmete açmayı hedeflediklerini belirterek, "Yapımı ve projesi devam eden hatlar tamamlandığında  Ankara tüm Türkiye'nin hızlı tren merkezi haline gelecek. Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için Başkentray'ı, Batıkent-Sincan Metrosu'nu, Kızılay-Çayyolu Metrosu'nu, Keçiören-Kızılay Metrosu'nu hizmete aldık. Nerede, hani nerede büyükşehir? Onun yapması gerekirdi bunları. Niye yapmadı? Yapmaz, yapamaz. Onların bu tür işlerle alakası yok. Bay bay Kemal söyle de gitsin o biraz soğan, patates üretsin." diye konuştu.

Havalimanı metro müjdesi

Keçiören-Esenboğa-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Metro Hattı projesini tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, yakında ihalesine çıkacaklarını, Esenboğa Havalimanı ile Kızılay'ı birbirine bağlayacak hattı 2026'da tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitingle ilgili şu paylaşımda bulundu:


Hakan Han Özcan " Büyükşehirleri perişan ettiniz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından AK Parti  Ankara milletvekili adayları tanıtıldı. AK Parti  Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da konuşmasında, AK Parti'nin  Ankara ve Türkiye'ye kazandırdığı hizmetlere işaret ederek 14 Mayıs'ta yeniden AK Parti'ye oy verilmesini istedi.

Özcan, "Bizler parmakla gösterilen hizmetler yapıyoruz, onlar millete parmak sallıyorlar. Büyükşehirleri perişan ettiniz, sıra Türkiye'ye mi geldi? Rahmetli Erbakan Hocamız gibi, 'Hadi oradan' diyeceğiz." ifadesini kullandı.

Mitingden görüntüler paylaşan Hakan Han Özcan " Gazi Ankara “doğru adama” söz verdi…. Bu seçim bizim, zafer milletimizin dedi… " paylaşımında bulundu.

Programa AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti İl Başkanlığı yönetimi ve çok sayıda partili de katıldı.

Hakan Han Özcan mitingle ilgili şu paylaşımda bulundu:

http://ankaramasasi.com/haber/2080675/ak-partiden-ankarada-govde-gosterisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.